Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3999 | Broj poruka: 14406

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Crvenilo na tjemenu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mrix

02.10.2013. 16:05

Poštovani,

Prije nekoliko dana frizerka me upozorila na crvenilo na tjemenu, štoviše preko cijelog vlasišta, ali različitog intenziteta. Na dijelovima je vlasište više crveno, a na dijelovima manje. Kao da je nečime iziritirano. Također, u zadnje vrijeme primjećujem doista povećano ispadanje kose prilikom pranja. Imate li ideju o čemu bi se ovdje moglo raditi, i kako to liječiti? Usput ću spomenuti, ne znam ima li kakve veze, i ostale dlake po tijelu (trbuh, pazusi) su sklonije ispadanju. Primjerice, začupam li malo dlake na trbuhu, otpast će ih neki (po mom subjektivnom dojmu prevelik) broj.

LP, Damir

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.10.2013. 10:25

Kod Vas se najvjerojatnije radi o seboroičkom dermatitisu vlasišta. Riječ je o čestom problemu koji je kroničan uz periode poboljšanja i pogoršanja. Preporučio bih da koristie šampone za takva tip vlasišta (npr. Oronazol), a ako to ne pomogne da se obratite liječniku - tada bi došla u obzir povremena primjena kortikosteroida u obliku losiona (npr.Elocom). Opadanje kose može pratiiti ovakvo vlasište i najčešće se radi o prorijeđenju po tipu androgenetske alopecije (to bi isto trebao potvrditi liječnik).

Mrix

03.10.2013. 11:00

Poštovani,

Treba li se Oronazol šampon kombinirati sa ostalim običnim šamponima kojima inače perem kosu? Primjerice, perem kosu dva puta tjedno - je li previše da oba puta bude Oronazolom? Također, smiri li se seboreični dermatitis, hoće li se i opadanje kose smanjiti?

LP, Damir

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.10.2013. 13:45

Oronazolom možete prati kosu 2x tjedno. Ako je perete češće, možete ga kombinirati s drugim šamponima. Hoće li se opadanje kose smanjiti, to je teško prognozirati.