Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14407

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Bolne kvržice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Rainboow2500

06.10.2013. 22:55

Poštovani, imam jedan problem već duže vrijeme, ali malo je neprijatno, i još uvijek se nisam obratila ljekaru. Na stražnjici mi se već duže vrijeme stvaraju krvžice. Počne tako što prvo osjetim svrab, crvenilo je prisutno, i takođe mnogo boli, da nekada jedva sjedim. Na početku mi je ličilo na čireve, ali nikada ne sazrijeva. Kvržice su pod kožom, ne izlaze na površinu, koža na tom mjestu postane plavičasta. Nakon 7 do 10 dana, kvržica se smanji, ali i dalje je prisutna pod kožom, samo što nema boli, niti crvenila. I jedno vrijeme miruje, i ponovo počinje da svrbi, i raste, nekada izgleda kao da mogu istisnuti, ali nema ništa, osim krvi. Nisu samo na jednom mjestu, nego na više mjesta na stražnjici.Na par mjesta su ostali i crno-plavi ožiljci. Brine me to što se sada počelo javljati i na preponi. Osjetila sam bol pri savijanju noge, kada sam pogledala vidjela sam plavu tačku, i naravno ispod toga je bolna kvržica, iz koje je izašlo nešto krvi i sada manje boli. Ne znam šta je ovo, i zašto se uporno pojavljuje.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.10.2013. 14:05

Moglo bi se raditi o furunkulima (upalama korijena dlake i okolnog tkiva). Oni su česti na mjestima koje navodite i skloni su vraćanju. Liječe se lokalnim antibioticima, a prema potrebi i antibioticima na usta. Naravno, to je samo pretpostavka koja se može potvrditi samo na pregledu.