Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Nemogu više izdržat!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Matija

08.01.2006. 23:55

E ovako; sve je počelo prije točno 1 godinu, i od tada sve više i više, probao sam 100 šampona ali ni jedan djelotvoran!!!!
Nemam prhut i kosa mi se ne masti pretjerano(masti mi se tjeme), jedino što mi se kosa prorijedila za 50%, ošišao sam se, ali to nije pomoglo(prij sam imao dugu kosu), zanimljivo da mi kosa ovako ne odpada, nego mi se prorijedila samo kada bi ja jako svrbio noktim, i oštetio korije(to je obično bilo 2 - 3 dana nakon pranja kose, kada je najviše svrbila)(najviše mi se prorijedila na zapešću glve jer sam tamo najviše svrbio), i kada sam skužio da se zahvaljujući mom jako svrbenju glave kosa do pola prorijedila, stao sam , i poče trpit nevjervatan svrbež od tada je prošlo 3 mjeseca, ali kosa je ostala na isto mjestu, nika da joj se vrati gustuća!!!!!
Bio sam kod dermatologa i rekla mi je da je to sebrejični dermatitis, ali ja nema ni prhut(jedino kada se jako svrbi, onda ga ima) ni ispadanje kose: Bio sam nedavno na onom laserskom pregledu vlasišta u ljekarni i tip mi je rekao da ima poseban prhut koji se ljepi za tjeme i tako izaziva jak svrbež i spriječava rast korijena, i preporučijo mi svoj proizvod(RoughjHair pjenu za čiščenje i ampule) sada moje je pitanje dali da to kupim ili ne , ima li netko iskustva s time? Te kako da mi to više prođe jer više nemogu izdržati taj svrbežermatolog mi je preporučijo Durecy šampon, onda , Šta , kako? Do samo prije godinu dana imao sam najljepšu kosu na svjetu
Hvala!


Dali da probam možda ovaj novi od vichy šampon za rast kose!!!
Ali ja nemam ni masnu kosu, ni prhut, niti mi kosa otpada, samo jako svrbi. Dali da odem ponovno kod nekoga drugog dermatologa, možda to nije seboreični dermatitis!!!
Fakat hoče li to više prestati, nemogu više, več godinu danaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sve bi dao da prestaneeee!!!!
Sve, da se vratim na staro, da mi se vrati stara gustoća kose!!!!!
Sveeeeeeeeee!

Dr. Dinko Kaliterna

09.01.2006. 18:37

Ja bih promjenio dermatologa svakako za početak. Kod seboroičnog dermatitisa glavni znaci su crvenilo vlasišta sa svrbežom te prhut. Mislim da se kod vas radi o nasljednom tipu ispadanja kose stoga bi trebalo poduzeti adekvatnu terapiju. Nažalost morate naći drugog dermatologa da se točno vidi o ćemu se radi jer vam se samo tako može pomoći.

Matija

17.01.2006. 00:11

Evo ovako,kao šta sam rekao, kada sam prestao svrbiti, kosa mi je prestala otpadati, jel sam je ja prorijedio svoj redoviti svrbenjem, kada sam stao prije par mjeseci, ona je tu stale, i nikako da se vrati, možda to još nevidim jako jer sam u isto vrijeme počeo puštat dugu kosu, pa možda treba vremena,nije da ja čelavim pa mi se ona prorijedila, recimo samo ne čelu ili negdje drugdje, ona se cijela prorijedila, još uvjek ja imam gustu kosu, ali imao sam i gušču, šta se tiče prhuti nikada je nisam ima u životu, pa tako ni sada, i na tome mi čak i svi zavide, jal je danas prhut več normalna stvar, možda ima jako jako malo, ali to jedni kada svrbim jako. Ali tjeme mi je crvenkasto, tako več godinu dana, i užasno užasno užasno svrbi, tako da više neznam šta ču, nemogu to više trpit, opčenito nesmijem nigdje ni galvu nasloniti, jer odma počinje svrbiti...

I tako bio sam i na šalati, i tamo mi kažu kako ima prhut i da mi šampon protiv prhuti i losion, ali bio sam i ja na ono snimalju u apotekama, i tamo mi je rekao da svemu tome je uzrok masna prhut, koja se ljepi na vlasište, i kako ono spriječva rast korijena, te da mi se i zato kosa prorijedila, i kako je treba maknuti s nekim Rought ampulama, koje sam kupio, ali ništa, sve isto, isto i isto, sada koristim duracy šampon protiv prhuti i kelual cink losion, i opet sve idto. Dobro ja ga koristim tek 2 tjedan, a piše da su rezultati tek nakon 6 tjedana!

Jednostavno nemogu više, evo dok ovo pišem toliko me svrbi kosa, da se nemogu ni koncetrirati na ovaj tekst, pa se ispričavam na gramatički greškama,

Inače kosa mi je suha, ne masti se uopče, masti mi se samo vlasište i to jako, i več nakon 1, 2 dana počinje intezino mirisat, ali i prije jedno dva mjeseca počelo mi se i čelo mastiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Riješenj????

Hvala