Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3999 | Broj poruka: 14406

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


očajna


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dinka

02.02.2006. 13:34

Poštovani, trebala bih savjet kome da se obratim prije nego što potpuno odustanem od istraživanja svojih boljetica.
Imam 30 godina. Liječim akne vulgaris (prema mom mišljenu i cistične) već dugo godina (antibiotici, diane 35 i lokalno) i stalno se vraćaju. Lice sam uspjela koliko toliko sačuvati i to sa kremama na bazi retina, ali zato ispaštaju moja leđa i prsa). No na taj problem sam se već "navikla", ako se može na to naviknuti.
Također mi je dijagnosticiran hidradenitis suppurativa -lijevi pazuh i operativno riješen (2x pod narkozom, 1x klanje na živo) u razdoblju od 7 godina. Sada je lijevi pazuh čist. Na desnom pazuhu nalaze se ciste i sad samo čekam kada će buknuti upala.
Iste takve ciste imam i na spolovilu, i njih čekam kada će buknuti.
Također sam imala 3x upalu Bartholinove žlijezde, 1x riješena incizijom a 2x antibioticima.
Smatram da su mi svi ti problemi povezani. Da li sam u pravu? Mislim da su mi glavni problem potkožne ciste koje se same od sebe upaljuju (ogromna količina gnoja, strašan miris, tvrdi sadržaji s još žilavijom čahurom i u svemu tome dlačice-skroz izrasle!!!!).
Kome da se obratim da obuhvati sve moje probleme'Tko se time bavi u Zagrebu?

dr. Krešimir Kostović

06.02.2006. 15:15

Mislim kao i Vi da su ti problemi povezani i da se radi o vrsti akni, tzv. acne inversa. Obratite se u Ambulantu za kozmetologiju na Klinici na Šalati.