Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marin

31.12.2005. 13:23

imam 21 godinu i jedan problem s kosom.naime ona opada i to najviše na tjemenu ali i u kutovima gdje se obično počinje ćelaviti.prošlo ljeto sam se ošišao na nulu i užasno me opeklo sunce, pa sam tjeme malo previše češao. osjećam lagani svrbež, više kao da mi nešto smeta u korjenu kose pa kada povučem lagano kosu na tom mjestu izvučem par dlaka.kosu perem više od 3 puta tjedno, pa je možda i oslabila. perem je toliko jer je drugi dan užasno masna i spljošti se. sada na tjemenu i iznad sljepoočnica osjećam kako raste nova kosa do veličine 3,4 mm. ostala kosa mi je duga i po nekoliko centimetara pošto se nisam šišao od ljeta. pod velikim sam pritiskom što se tiče faksa, užasno sam nervozan ponekad pa mi je doktorica preporučila dražeje: merz spezial dragees i persen dražeje za umirenje.

dr. Krešimir Kostović

01.01.2006. 17:20

Vi imate androgenetsku alopeciju. Na nju ne bit trebao djelovati pojačani stres. Od lokalnih pripravaka za nju možete koristiti lokalno 2-5% minoxidil ili ev. po preporuci dermatologa finasterid.

marin

01.01.2006. 23:17

koliko će to stvarno pomoći?čime je uzrokovana androgenetska alopecija?ima li veze sa pojačanom dlakavosti?

dr. Krešimir Kostović

02.01.2006. 21:28

To će zaustaviti daljnji opad dlaka i možda blaži porast dlaka na ogoljelim mjestima. Ona se javlja obično kod muškaraca s pojačanom dlakavosti po tijelu. O nastanku i više o androgenetskoj alopeciji potražite u odgovorima ranije na ovom portalu (svako 5,6 pitanje je o tom tipu gubitka kose, a zapravo se ne radi o bolesti u užem smislu riječi).