Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


osjetljiva koža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

chiquiquita7

13.04.2011. 14:55

Poštovana/i,

oduvijek imam vrlo osjetljivu kožu. Uvijek sam bila puna modrica, a ne bih ni znala da sam se udarila. Danas mi ostaju masnice ako imam malo žešći spolni odnos, ako me partner čvršće primi (posebice ruke i noge). Ono što me najviše smeta su stopala, tj. rane i žuljevi koji mi ostaju od ljetne obuće - sandala s remenčićima. Ako jedan dan nosim sandale s remenčićima (neovisno jesu li tanki ili deblji, kožni ili od nekog umjetnog materijala), razderu mi kožu i stvaraju žuljeve. Dok sam bila klinka nije mi to toliko smetalo, ali sada mi je to ružno jer nije ženstveno imati izranjavana stopala. Postoji li mogućnost da se nekim vitaminima ili određenim namirnicama koža malo "osnaži"?
I sestra mi ima isti problem, međutim nije drastično kao kod mene. Napomena: prijateljica i ja smo kupile iste sandale i njoj nije ništa od njih (iako ima šira stopala od mene), a mene su već nakon sat vremena toliko žuljale da sam se morala izuti i hodati bosa.

Zahvaljujem!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.04.2011. 16:25

Nažalost, ne postoji neki učinkoviti način da Vašu osjetljivu na neki način "osnažite".