Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


otpadanje noktiju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

branka5

25.10.2008. 10:45

Postovani dr!!nasa cerka 2,5 godine imala je problema sa noktima (nozni i na ruci)jednostavno su,poceli otpadati.narastu ponovno i opet otpadaju.otisla sam pedijatru odmah su joj izvadili krv,bilo je sve ureduali nisu znali sta je.hitno me poslala u djeciju kliniku(zivimo u austriji)medjutim nitko mi nije mogao reci sta je to??nikakvi simptomi nisu upucivali da se,radi o nekoj bolesti.rekli su mi,da dajem vitamine za nokte(prah koji se stavlja u sok,caj ili u hranu)nakon duzeg vremena stanje se popravilo,nokti su narasli cvrsti i lijepi.zelim vas pitati dali znate,o cemu se tu radilo??i sta je uzrok da maloj djeci otpadaju nokti...srdacno zahvalna.....

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.11.2008. 16:55

S obzirom sda ste stanje popravilo nakon davanja vitamina (naravno nakon dužeg vremena oporavka) moguće da se radilo manjku vitamina ( npr. A). Naravno, mogući su i brojni drugi uzroci. Važno je da su nokti narasli.

mirkaj

25.03.2009. 22:15

Branka, mozete li mi molim vas reci kakav vitamin vam je prepisan. Moja kcerka, isto 2 godine, isti slucaj ima, nokti otpadaju sa ruku i nogu. Isli smo danas kod doktora, no posto je nas zdrvastveni sistem ovde u Engleskoj kritican, moracemo cekati do 6 sedmica da je vidi pedijatar! Dijete jede zdravo, kvalitetnu organsku hranu, i sve voli jesti. Jedino sto ovde nema sunca, pa ne znam da li to ima malo uticaja.

Ja sam citala negdje da je moguce da je jedna infekcija preduslov ovom simtpomu, ne znam kako se kaze na nasem ali evo na engleskom 'hand, foot and mouth'. Moja je kcerka to bila dobila iz zabavista prije 6 sedmica.

Unaprijed zahvaljujem
Mirka