Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


ožiljak


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nedjeljka

29.06.2009. 10:20

Poštovani,
imam silikonski gel Dermatix Ultra i zanima me kako zapravo djeluje.
Koristila sam ga već, oko mjesec dana, na starom ožiljku (keloidu), nisam primjetila baš neke pomake,
možda malo, ali jedva primjetno. Inače, sad imam svjež ožiljak od operacije, pa me zanima jel mi pametno mazati ožiljak, strah me da mi se opet ne stvori keloid jer mi se čini da gel zaglađuje kožu i samim time mislim da zateže i da će uzrokovati širenje ožiljka. Osim toga, imam nježnu kožu (sklonu strijama ako to išta znači).
Pretpostavljam i da bi debljanje moglo uzrokovati širenje ožiljka (mislim da je to bila stvar s keloidom, raširio se jer sam se nakon prve operacije kroz šest mjeseci udebljala 15-ak kg).
Sve što želim je da taj ožiljak ostane kakav je sada, tanak, a možda s vremenom i manje primjetan. Što da radim? Koliko zapravo traje proces zarastanja? Kad početi s Dermatixom? Kad se vratiti sportskom životu bez straha od ponovnog povratka keloida?
Zahvaljujem unaprijed!

Lenka Oremović, dr. med.

17.09.2009. 10:15

Lijek koji imate-Dermatix gel koristi se za spriječavanje nastanka ožiljaka koji su iznad nivoa kože (keloidi)ili pak za njihovo liječenje.On izglađuje i omekšava ožiljak te smanjuje svrbež ili nelagodan osjećaj koji jekod ožiljaka čest.primjenjuje se lokalno u tankom sloju ali tek nakon što je rana posve zacijelila.Potrebno je koristiti ga najmanje 2 mjeseca da bi se procijenio učinak.