Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Bradavice ili vec sta.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

epitaf

18.06.2009. 10:00

Poštovanje

Moje ime je Damir i imam 25 godina prije mjesec dana sam na lijevoj strani butine primjetio da mi jedna bradavica uvecala, i da ima oblik plika nateklo crveno glatke povrsine. Kada sam otisao dermatologu poslao me je hirurgu koji je to odstranio, ali napominjem da sam prije toga koristio mast BELOGENT i da je se ta bradavica smanjila skroz i nakon toga kada sam dosao na termin hirug je to operirao. Maeđutim sada i jedna mala druga bradabvica koja je bila slična ovoj prethodnoj se također upalila i iste je veličine. Obadvije su bile prije ovdje i bile su prije male skoro neprimjetne veličine a sada su se iznenada uvećale. Radio sam sve tetsove svi testovi su uredni, segmentacija odlična, čak sam radio i HPV test da budem siguran i on je vraćen negativan. Iako je i ova bradavica ili sta je vec bila ovdje prije, ipak me malo zabrinjava zatso je se i on sada upalila dali je moguće da je to zbog njene lokacija, znojenje na butinama itd. Dermatolog me je u proslom slucaju odmah poslao hirurgu da to odstrani. Koliko znam bradavice se inače ne uvećavaju samo tako najednom pa me to malo brine sada. Iz tog razloga sam uradio sliku koja bih vam možda mogla malo bolje reći o čemu se radi. Bio bih vam jako zahvalan kada bih ste mi pomogli oko ovoga jer me strasno brine pomisljam na neke najgore moguće stvari. Hvala vam unaprijed. Dole ispod je link na sliku bradavice pa samo kopirajte link u browser da vam se prikaze slika.

Slika 1)
http://img44.imageshack.us/img44/6363/slike003.jpg

Slika 2)
http://img200.imageshack.us/img200/9497/slike006.jpg

Lenka Oremović, dr. med.

17.09.2009. 10:15

Prema vašem pismi i poslanoj slici radi se o tvorbi kojoj je na taj način teško postaviti dijagnozu.Navodite da ste sličnu operirali ali ne navodite kakav je bio histološki nalaz.Preporučam vam da odete svom dermatologu koji će utvrditi da li se radi o istoj ili sličnoj tvorbi i u skladu s tim odrediti dalji postupak.