Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Peovale


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Madlena

17.02.2008. 23:40

Poštovani,
već oko 3 godine imam kronično crvenilo na obrazima; poslali su me u mikološki laboratorij gdje mi je nalaz na Peovale bio pozitivan.

Zanimalo bi me što su to Peovale, i koliko se dugo to stanje liječi? tražim po netu ali ne mogu naći apsolutno ništa. dermatologica mi nije dobro objasnila i prepisala mi Oronazol mast koja mi je malo pomogla i Belobazu.

Molila bih Vas savjet,

Hvala!

Dinko Kaliterna, dr. med.

19.02.2008. 14:35

To je normalni stanovnik naše kože a radi se o gljivici koju svi imaju. Koriste se kreme protiv glljivica tipa oronazol ili slično. Crvenilo nastaje zbog upale jer imate seboroični dermatitis ili rosaceju bolest obilježenu sklonosšću crvenila lica.

Madlena

02.03.2008. 20:20

Hvala Vam na odgovoru!

crvenilo s obraza se dosta povuklo odkad koristim Excipial kremu za hidratizaciju lica, no imam mješovitu kožu, suhu kožu kombiniranu s aknama, koje su uglavnom na bradi, nos mi je konstantno mastan i pun mitesera.

sad imam 27 godina i miteseri su mi se proširili po cijelom čelu i bradi i idu prema obrazima, a ja ih se bojim čistiti jer mi je koža suha i osjetljiva, umivam se samo vodom ili fiziološkom otopinom već 2 godine.

Mislim da imam višak muških hormona, ne osjećam se ženstveno, ako je to uopće povezano..?