Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


pigmentacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

flekica

11.06.2004. 22:13

dvije godine kod kozmeticarke depiliram nausnicu voskom, i to otprilike svakih 6-7 tjedana, iako nisam pretjerano dlakava. prije oko godinu dana primjetila sam da mi se na mjestu depilacije pojavila tamnija fleka, koja je tijekom ljeta postala jos uocljivija. mrlja se ne povlaci, a izdaleka izgleda vrlo neugodno, kao da imam brkove! izbliza se vidi smeckasto zatamljenje, pa me zanima je li to promjena boje koze ili je to sloj voska ostao na kozi. na koji nacin bih mogla ukloniti tu ruznu mrlju, koja mi zaista smeta u svakodnevoj komunikaciji? hvala unaprijed!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

12.06.2004. 12:29

Najvjerojatnije se radi o promjeni boje koze izazvanoj depilacijom voskom jer tom mjestu je nastala iritacija tj. upala zbog cega je nastala promjena boje.Sto se tice uklanjanja boje nabavite u privatnoj apoteci nesto od sljedeceg : Diferin gel ( adapalen ) , Retin A ( tretionin ) ili Pigmanorm koji je najbolji ( od firme Loui Widmer : hidrokinon, tretionin, hidrokortizon ).Jednu od navedeni krema nanosite na promjenu nocu 1x koju ocistite prije mlijekom za skidanje sminke.Pocetno je moguca iritacija pa napravite malo pauzu te perutanje koze zbog cega se ne plasite.Retin i Diferin rabite dok se promjena ne povuce dok Pigmanorm samo 6 tjedana.Po uputsvu proizvodaca pod terapijom ne smije se zatrudniti.Vodite racuna da nausnicu uvijek mazete kremom za Sunce danju i to onom kupljenom u apoteci.Sto se tice depilacije probajte s hladnim voskom, sredstvom za depilaciju za osjetljivu kozu ili laser ako su dlake tamne.