Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivan

13.06.2004. 10:48

Pre oko godinu i po dana sam farbao celu kosu blanšom, pošto mi se nije svidela boja kose sledećeg da dana sam je prefarbao u crno, nakon mesec dana kosa je počela da mi opada i tako je do danas jako mi se proredila. Inače imao sam veoma gustu kosu. Neznam šta da radim jako me to brine imam 19 godina i nebi hteo tako mlad da oćelavim. Želeo bih da znam postoji li neko rešenje po tom pitanju ili ću da oćelavim??? Razmišljao sam da se ovog leta ošišam na nulu i tako da odražavam do kraja leta i koristim losion pilfud jer sam čuo da je dobar. Do pre farbanja nisam imao problema sa kosom, bio sam kod tri različita dermatologa i svi su me se rešili kao što je i normalno u državnim bolnicama. Molim vas da mi pomognete. Pitam se dali može kosa ponovo da raste tamo gde je ispala???

Unapred hvala

Ivan

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

14.06.2004. 01:52

Bez pravog pregleda tesko je govoriti o bilo kakvoj prognozi.Ukoliko u obitelji blizoj bilo otac ili djed boluje od celavosti onda se i kod vas radi o nasljednom tipu celavosti tj. androgenetskom.Kod agresivnog manipuliranja kosom npr. farbanje, fen, grube cetke ili gumice dolazi do ostecenja kose.Zadnja mogucnost je da se kod vas radi o nekom opcem poremecaju organizma npr. bilo koji dogadaj unazad 1 godine tipa : visa temperatura, bolest, stres, operacija, slabokrvnost...
Sisanje na nulu nece potpomoci jacem rastu kose.Ovisno o navedenim uzrocima ovisi rast kose.Pokusajte eliminirate navedene uzroke tj. stanja i napraviti pregled kod privatnog dermatologa radi dodatne obrade.Ispala kosa moze narasti no pocnite sto prije s terapijom.Neovisno o uzroku ispadanja kose rabite od firme Ducray sampon Anaphase 3x tjedno i drzite ga 5 minuta te Chronostin losion bar 3 mjeseca.Sto se tice Pilfuda za sad ga ostavite.O eventualnim rezultatima treba govoriti tek za 2-3 mjeseca.Prestanite s farbanjem i ne ocajavajte jer se u vecini slucajeva uvijek pomogne.