Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


pomozite jednoj djevojcici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nasljednica

19.03.2009. 09:55

Postovani,imam djevojcicu koja ima 7.g.Sa 3-4g njena koza na nadlakticama je postala gruba i bubuljicava.To su sitne bubuljice koje se malo isciste trljanjem rukavice pri kupanju,ali one se i dalje stvaraju.Kasnije je koza na butinama i listovima nogu postala ista takva.Posjetile smo dermatologa koji nam je rekao da je ta koza tzv.guscija i da je nasledna(imam je i ja,ali saniram je raznim mlijekom za tijelo)i da nema rjesenja za takvu kozu.Savjet je bio da mazemo jekodermom koji nije pokazao efekat.Zar zaista u ovo moderno doba nema rjesenja za ovaj tip koze.Ipak ona je samo djevojcica,a njima takve stvari mnogo smetaju.
Unaprijed zahvalna majka!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2009. 09:35

Vaš dermatolog Vas je točno informirao o naravi promjena (nasljedno itd). Riječ je o dg. Keratosis pilaris (hyperkeratosis folliculars). Promjene možete ublažiti nekim losionom s ureom (npr. Eucerin) koji treba konstantno primjenjivati.