Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mario123

17.02.2009. 19:25

Poštovanje,
imam 22.g. i u zadnje vrijeme mi se značajno prorijedila kosa i dermatolog je dijgnosticirao alopeciju androgenata.
Dobio sam vitaminsku terapiju, neki šampon za pranje kose i neki losion belosalic. Zanima me može li se očekivati kako poboljšanje jer zasad još uvijek primjećujem pad kose.
Da li da pokušam s Alomaxom?
LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.02.2009. 10:35

Za androgenetsku alopeciju je minoxidil bolje rješenje od terapije koja je Vama propisana.

mario123

21.02.2009. 19:45

Zahvaljujem na odgovoru.
Da li ovoj terapiji mogu dodati i npr. Pilfud? Mogu li se ti lijekovi skupa koristiti (belosalic i pilfud)? Zanima me i još kako djeluju ti preparati s minoxidilom? Tj. kada mogu vidjeti rezultat? Znam da se spominju 2-6 mjeseca dok nova kosa ne naraste, no, da li će opadanje kose prestati i prije? U opisu takvih proizvoda piše da se nanose na dio bez kose; budući da zasad još po svim dijelovima imam kosu samo jako i vidljivo prorijeđenu, hoće li ta kosa ostati? Koliki dio površine treba namazati (pošpricati)? Dio gdje se vidi da je kosa otpala ili i šire?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i nadam se da će biti moguće nešto učiniti jer mi kosa sve dalje svi više otpada.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.02.2009. 12:00

Pilfud i Alomax su isti lijek (minoxidil) samo je proizvođač različit. Mogu se kombinirati s Belosalicom, ali Belosalic se u pripcipu ne koristi kod ovog oblika opadanja kose. Rezultati se vide nakon nekoliko mjeseci primjene, ali generalno moguće je samo usporiti proces opadanja kose.

mija_91

25.03.2009. 22:15

Poštovanje, ja sam se već nekoliko puta javljala na ovu stranicu i svaki put sa istim problemom, opadanjem kose..Prije 2 mj postavljena mi je dijagnoza:effluvium capillorum uslijed jake urinarne infekcije, difuzno opadanje kose sa jačom prorijeđenosti na tjemenu.Tada sam počela koristiti minoxidil 2 % i Anaphase šampon..Nakon Anaphase šampona sam počela koristit Vichy Dercos od kojeg sam dobila puuuno peruti, čitavi komadi su se počeli ljuštiti sa glave.Prošli tjedan sam završila sa minoxidilom i prestala koristiti Vichy.Otišla sam kod dermatologa i dala mi je elocom losion 0.1 % i Node ds+ šampon od Bioderma.Po forumima sam vidjela kako elocom samo trenutno može ublažiti opadanje i da poslije bude još gore te da se koristi isključivo kod alopepcije areate..Nadam se da su to samo glasine i pretpostavke laika, pa molim vas da mi odgovorite jesu li i je li terapija koju sam dobila pravilna? Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2009. 10:15

Terapija je dobra, ali opadanje kose se teško liječi.