Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


prekomjerno znojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mario

06.06.2004. 14:00

bok.imam problem sa jakim znojenjem dlanova. probao sam skoro sve ali nista mi ne pomaže. jedina nada mi je ostala da možda injekcijama Botulinum toksina tipa A mogu opet normalno živjeti. to mi stvara velike neugodnosti. može li mi tko reči nešto više o tim injekcijama gdje ih nabaviti i tko mi ih može dati.može li mi tko pomočiHvala

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

06.06.2004. 16:43

Sama procedura Botox injekcija je jako bolna i pozeljno je raditi tek nakon anestezije.Efekt injekcija je do oko 6 mjeseci zbog cega se moraju ponovno dati.Za sad nisam upoznat tko ( u Zg ) radi jer za to je potrebna potvrda o osposobljenosti.Prije Botoxa probajte sljedece :
Ansudor preparat na bazi aluminijevih soli u privatnoj apoteci ili
Antihydral mast ( methenamin ).Navedene preparate nanesite nocu na oprane dlanove no prije je osusite.Ukoliko izostane preporucam metodu izbora a to je aparat za jontoforezu jer lijecenje sami radite kod kuce.
Pokusajte kontakt za aparat na adresu : www.drhoenie.de ili tel.
( provjerite broj za njemacku)-8191-30-555-0.Metoda se sastoji od namakanja npr. dlanova u posudi napunjenoj vodi kroz koju prolazi
voda.

meri

09.06.2004. 15:51

Za Maria

znam da botox u liječenju znojenja koristi klinika DermAngio u Zagrebu, Pod zidom, dr. Maja Ceković. Ne znam broj

meri

15.06.2004. 12:50

Evo me još jednom.
Surfajući internetom, pročitala sam puno poruka o kremi Antihydral koju Vam je preporučio dr. Kaliterna. Uglavnom svi imaju dobra iskustva s njom. Kako i meni treba takva krema zvala sam svakoga i saznala da se krema može naručiti u našim ljekarnama (glavna je ljekarna Dolac), košta nešto preko 7 EUR i čeka se tjedan dana na nju.
Puno uspjeha
Meri

ljupka

26.06.2004. 14:32

moj problem je prekomjerno znojenje na području pazduha.
prekomjerno znojenje javlja se gotovo u svim situacijama a još i više u stresnim situacijama.Pokušala sam sa svim antiperspirantima ali ništa ne pomaže, to mi jako smeta i zbog toga se ne osjećam ugodno u društvu jer ne želim da drugi to primjete.
Neznam kako da riješim taj problem i molm vas za pomoć.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

28.06.2004. 19:50

Pokusajte kupite jedan od navedenih preparata Ansudor ili Antihidral u apoteci Dolac.Ukoliko jedan preparat nije pomogao probajte drugi.Bitno je da preparat nanosite nocu nakon sto ste prije oprali pazuh te ga potom osusili.Razlog tome je sto su nocu zlijezde znojnice manje aktivne.Svakako pozeljno je brijati dlake ispod pazuha sto muskarcima mozda nije bas i zgodno no vi imate srecu.Ako opet izostane uspjeh ( pogledajte moje odgovore od prije na temu prekomjerno znojenje ) iduci korak je aparat za jontoforezu koji mozete kuci rabiti, naveo sam adresu i tel. u Njemackoj gdje se moze naruciti.( ukoliko niste uspjeli procitati napomenite te cu vam napisati ).Najbrza metoda koja bi vam pomogla je Botox injekcije, no efekt pocinje za oko 7 dana i traje oko 6 mjeseci.Preporucio bih vam za pocetak da probate s jednim od navedenih sredstava : Anusdor ili Antihidral.