Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


protopic i elidel?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirela1808

17.10.2012. 19:15

Postovani, vec mjesecima muku mucim sa crvenim flekama po licu koje jako svrbe.kao dijagnoza mi pise: dermatitis rosaceiformis pp periorbicularis.isprobala sam hrpu krema iz razno raznih linija uriage,avene,bioderma itd no te kupovne kreme iz ljekarni nemaju ama bas nikakvog ucinka.jedino su mi djelovale kortikosteroidne kreme,al su mi zabranjene i to vise ne smijem koristit. pa sad,citala sam o ovim kremama,kao zamjena za kortikosteroidne kreme. prvenstveno se daju za atopijski dermatitis,zanima me da li se preporucuju i za druge kozne promjene i da li daju kakve rezultate?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.10.2012. 09:55

Gore navede kreme pripadaju u skupini tzv. topičkih imunomodulatora i službeno su registrirane za atopijski dermatitis, ali se koriste i za druge bolesti kao što su vitiligo, seboroički dermatitis itd. Nažalost, one nisu pogodne za Vašu dijagnozu tj. za promjene koje Vi opisujete.