Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


psorijaza na usmini


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Krafnica

20.10.2013. 04:25

poštovani.

imam dotični veličine 5 cm dugačko i široko 2-3 cm crvenilo na lijevoj usmini. problem je jer izaziva ljuštenje kože kao male ljuskice i svrab.

koliko sam uspila po stranici cybermeda zaključiti slično je jako slikama koje su prikazane na psriajzi.

simptome imam zadnjih 4-5 god

simptomi se ublaže smanje se pa se vrati ( buknu)
dermatologica kod koje sam išla mi je bila dala kremu i rekla da sam alergična na omekšivać i prašak i da izbjegavam strojno pranje donjeg veša te da ih ručno perem.
sve sam učinila kako je receno no crvenilo se je bilo smanjilo , ali u zadnje vrijeme se sve više širi.

da li mogu tražiti uzorkovanje kože i da se točno odredi što mi je jer godinama povlačenje po doktorima nije donjelo nikakvog napretka.

i za kraj da li je analiza tkiva moguća napraviti preko našeg zdravstvenog sustava ili je opcija preko privatnih ambulanti bolja iako skuplja.

zahvaljujem unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.10.2013. 13:35

Šansa da se radi o psorijazi postoji, ali je ona mala s obzirom da se promjene nalaze samo na tom mjestu i na jednoj strani. Biopsija i PHD analiza je moguća preko HZZO-a, ali odluku o tome može donijeti samo specijalist dermatovenerolog (pogotovo što je riječ o osjetljivoj regiji).

Ive84

22.10.2013. 20:50

Poštovani,

imam sličan problem. Naime na desnoj usmini imam ponekad suhu krasticu, koja se guli, koja mi se nakon depilacije zacrveni i svrbi me. Već neko vrijeme traje, povuče se i svaki put nakon depilacije ista stvar. Nemam nikakvih bolova, niti svrbeža osim kad je iziritiram, ali nikako da se povuče. Mislim da je nastala nakon grublje depilacije kremom i nikako da prođe. Znači suha krastica, koja se ponekad guli i nakon depilacije svrbi.

Hvala

Ive84

22.10.2013. 20:50

Zaboravila sam napisati da sam koristilia i canesten kremu, ali nikakvog efekta i dalje je tu.

Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.10.2013. 13:00

Mislim da se Kod vas ne radi o ničem ozbiljnijem i da biopsija nije potrebna. Ipak, da se utvrdi točna narav promjene, potreban je pregled.