Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


seboreicni dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lana123

18.08.2015. 09:25

Postovani, imam seboreicni dermatitis od malena, zadnjih 10ak godina imam ga samo po vlasistu, i to na par mjesta.

Htjela bi poceti bojati kosu, zanima me hoce li bojanje biti preagresivno za tijeme i uzrokovati pogorsanje dermatitisa?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.08.2015. 12:25

Možete bojati kosu.

inka23

23.02.2016. 16:55

Poštovani,
imam dijagnozu seborrhoica facei et capiti. Učinjen je bris kože i malassezia spp. i demodex follicorum su pozitivni. Doktorica mi je preporučila Dercos šampon protiv prhuti. Imam bjelkastu i sitnu prhut, ali nemam puno. Više me muči svrbež vlasišta. Na tržištu postoje 2 šampona protiv prhuti, za suhu kosu i za normalnu i masnu. Moja se trenutno brže masti jer sam prekinula uzimati terapiju za PCOS i trebam ju prati svaka 2-3 dana. Ne znam koji šampon koristiti, za suhu kosu ili za normalnu i masnu ili je svejedno? Na povijesti bolesti nije navedeno koji, piše samo Dercos. Ja sam kupila Dercos za suhu jer mi se činilo da bi prije mogao biti taj. Također, kosa je je prilično slaba i opada. Je li razlog tomu dermatitis i hoče li šampon pomoći? Za lice koristim rozamet kremu koja mi se čini ok, osim što malo pecka nakon nanošenja. Mogu li je stavljati samo na područja gdje se ljuska i svrbi ili na cijelo lice? Primjetila sam da mi od nje izbijaju akne. Pokusala sam u 2 navrata prestati koristiti kremu, ali mi se nakon 3 dana lice opet pocelo ljuskati i peckati pa sam ju opet pocela koristiti. Koliko se dugo treba koristiti? Može li se uz ovo što sada koristim nanositi i sona gel jer te akne me baš muče? Zaboravila sam to pitati doktoricu. happy

hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.02.2016. 10:05

Izbor šampona ovisi o tome imate li masnu ili suhu kosu. Kod seboroičkog dermatitisa obično je riječ o masnoj kosi. Pojačani opad kose može pratiti seboroički dermatitis, iako nisam siguran da će šampon pomoći. Za akne Vam ne mogu napamet reći koja je najbolja terapija.