Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Strophulus infantum


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

black_mamba

01.10.2012. 10:20

Poštovanje! Prije mjesec dana psi su nam dobili buhe. Ne spavaju u kući već vani ali uspjele su mi izgristi dijete( najviše ugriza je na nogama). Pedijatrica nas je poslala na pretrage (analni otisak,stolica na parazite i DKS)-svi nalazi bili su uredni. Prepisala je Diprogenta kremu 2x dnevno i Fenistil kapi.Mi već mažemo 10 dana ali još uvijek je svrbež prisutan. Nije bilo novih ugriza pošto smo poduzeli sve moguće mjere pa bih vas zamolila da mi kažete što nam je dalje činiti kako bi mu taj osip što prije prošao. Jesu li potrebni antibiotici ili da promjenimo kremu? Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.10.2012. 15:15

Fenistil kapi nastavite dalje. Diprogenta krema je ok, ali se ne smije upotrbljavati predugo kod djece. Možda da promijenite u neku razblaženu kortikosteroidnu kremu (npr. Afloderm u Belobazi). Potrebno je određeno vrijeme da promjene prođu (ako je riječ o reakciji na ubod buha).