Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Suspektni kondilomi na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

alojic_zg

10.05.2011. 15:00

Unazad nekoliko godina na spolovilu su mi se pojavilo 3 male bijele izrasline, meni je to izgledalo kao potkožni prištići. Nedavno sam pročitao da se HPV manifestira kroz bradavice na spolovilu, pa više nisam bio siguran da li su to prištići, bradavice ili nešto treće. Nedavno sam bio na pregledu u venerološkoj ambulanti gdje su mi nakon pregleda rekli da ne sumnjaju na HPV nego da su to obične žljezde. Za 2 izrasline su mi sa sigurnošću tvrdili da su žljezde, a za jednu su posumnjali na HPH kondilom jer je za mrvicu veća od ostale dvije, ali im je bilo čudno da bi se pojavio samo jedan HPV kondilom uz 2 žljezde. Sve 3 izrasline su mi pošpricali sa dušikom.
Također, zadnje dvije partnerice su imale uredan papa test.

Doktorica mi je dala mišljenje kako ne sumnja na HPV no ja sam se svejedno naručio na bris kojim bi dobio konačne rezultate na HPV. Rečeno mi je da se taj bris uzima na dosta neugodan način, pa Vas pitam za Vaše mišljenje, kolike su šanse da imam HPV, i dali je potrebno da idem na davanje brisa.

Zahvaljujem na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.05.2011. 11:15

Po svemu što ste napisali nemate HPV i mislim da ne trebate raditi dodatne pretrage.