Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Uklanjanje bradavica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lucky2908

09.05.2011. 02:27

Inace imam na vratu dosta bradavica, i smetaju mi. Zanima me kakav je proces uklanjanja i da li ima posljedice. Cula sa da se radi spaljivanje ... da li je to dugotrajno ili ?
unaprijed vam hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.05.2011. 09:55

Kod Vas nije riječ o bradavicama, već o tzv. mekim fibromima. Promjene se obično uklanjaju elektrokoagulacijom (kako Vi kažete "spaljivanjem"blunk. Riječ je o jednostavnom postupku koji ne ostavlja posljedice. Odstranjivanje pojedinih tvorbi je trajno, ali postoji sklonost nastanku novih.

lucky2908

10.05.2011. 23:05

Hvala na odgovoru. Mozete li mi vise reci o tim mekim fibromima? Da li je to nesto virusno ili ?
Znam jos dok sam bila mrsavija nisam uopce imala nigdje takve, koje se mogu kao razvlaciti, bojim se dok budem starija da ce ih jos vise biti, a sad mi je tek 24 godine. A nesto sam istrazivala mislim po karakteristikama da su to koncaste bradavice. Pa ako mozete jos nesto mi reci o tome!

Sve pohvale za vasu stranicu, a jos vise sto nam odgovarate.

Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.05.2011. 13:35

Meki fibromi su benigni tumori vezivnog tkiva koji se pojavljuju na koži kao mekane peteljkaste tvorbe. Česti su u predjelu vrata, osobito u žena, kao i i predjelu pazuha. I nakon uklanjanja postojećih za očekivati je da će se javljati nove.