Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Svakodnevni tretman seboreje lica i vlasišta?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dodo_Patak

19.09.2009. 10:50

Poštovani,

znam da je već bilo dosta tema o seboreji, ali bih Vam ipak bio zahvalan na osobnom pristupu u mom slučaju.

Prije cca 2 mj. sam se konzultirao s dermatovenerologom u vezi problema sa (izrazito) seborejičnim vlasištem, te nešto manje izraženim problemom na licu, manjem dijelu prsa i leđa. Propisana mi je terapija sa Ducray Kelual DS šamponom za vlasište (2x tjedno, 6 tjedana), Mycogel za pranje, Uriage emulsion za ujutro, te oronazol kremu za navečer (1-2 mjeseca). Poboljšanje je vidljivo, posebice u predjelu vlasišta, koje se prije primjene navedenog šampona jako ljuštilo.
Obzirom da je predviđeno vrijeme primjene navedenog prošlo, zanima me kako bi bilo najbolje ubuduće tretirati zahvaćena područja? Koji šampon za redovnu uporabu? Koju kremu za svakodnevnu upremu (ili po potrebi)?

Zahvaljujem unaprijed

Lenka Oremović, dr. med.

02.10.2009. 16:45

Dobro ste primjetili da je nakon povoljnog učinka terapije potrebno to poboljšanje održati pravilnom redovitom njegom.U vašem slučaju za njegu vlasišta preporučam postupno početi koristiti posve blage šampone(Extra doux,Eucerin i sl.).
Za masna područja lica preporučam pripravke kojima je cilj smanjiti masnoću kože a podariti joj vlažnost(Hyseac matirajuća emulzija,Effaclar Memulzija,Normaderm crema ili sl.) te predhodno ta područja isprati gelom za pranje masne kože istih naziva.Seboreja je sklona fazama pogoršanja pogotovo zimi pa je pravilna njega način da se ona odlože.