Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Ispravna spolna higijena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

postavljacpitanja

22.09.2009. 11:25

Mislim da imam problem s održavanjem spolne higijene. Iako se redovno tuširam i detaljno perem svoje spolovilo, primjetio sam da vrlo često ono ima neugodan miris. Miris se, naravno, povećava u doba čestih snošaja. Detaljno operem spolovilo svaki dan, a specijalno nakon ejakulacije, ali i dalje osjećam lagani miris. Ponekad miris postaje dosta jak i potrebno je i po 15min ribanja sapunom da bi se miris uklonio, iako čak ni to puno puta ne pomaže.

Bio sam kod doktorice (opće prakse) i rekla je da ona ne vidi nikakvu infekciju, jedino što je primjetila je corona glandis (ako sam dobro zapamtio), ali koliko sam shvatio to ne može utjecati na to. Pretpostavljam da je samo riječ do higijene.

Kako najbolje održavati higijenu? Postoje li neki posebni sapuni, kreme ili nešto slično? Bi li obrezivanje pomoglo u ovom slučaju? Ako bi, gdje (i kako) to mogu obaviti?

Unaprijed hvala.

Lenka Oremović, dr. med.

26.09.2009. 03:35

Koža na području spolovila vrlo je osjetljiva i često,dugotrajno pranje nadekvatnim sredstvima može dovesti do iritacije kože. Preporuča se pranje za to namjenjenim sredstvima za intimnu njegu no i ona se ne koriste prečesto niti pranje treba trajati dugo kako ste do sada uobičavali.Nakon pranja može se po potrebi nanijeti krema za osjetljivu kožu.Ukoliko i dalje budete imali probleme obratite se svom liječniku koji će postupiti prema kliničkom nalazu.