Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Svrab u predjelu prepona


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

senad.d

17.09.2009. 09:40

Poštovani,

Unazad 3-4 godine imam svrab u predjelu prepona kao i anusa. Nekada se zna povuci na 2-3 dana. Pokusao sam se mazati kremama za kožu za bebe ali nije pomoglo. Na predjelu svraba kao da gornji sloj kože spadne. Neznam da li je to zbog dornjeg vesa ili je neko gljivično oboljenje. Najintenzivnije je kada se kupam,u dodiru sa vrucom vodom u pravom smislu riječi moram da se češem takav svrab bude. U zadnjih par dana primijetio kao da mi se svrab i sensitivna koza pojavljuje na splovilu. Ozenjen sam te nemam razlicite seksualne partnere,pa neznam da li je u pitanju neka SPB. Supruga nema nikakve simptome.
Molim Vas da mi pokusate dati savjet! Hvala!

Lenka Oremović, dr. med.

26.09.2009. 03:35

Prema navedenom ne radi se o spolno prenosivoj bolesti.Može se raditi o iritaciji kože sredstvima za pranje kože,pogotovo ako se često perete i izdašno koristite sredstva za pranje.Preporučam vam da za pranje koristite sredstva za intimnu higijenu koja su svojim svojstvima prilagođena osjetljivj koži tih područja,te da nakon toga njegujete sredstvima za njegu osjetljive kože.
Ukoliko problemi i dalje budu prisutni obratite se dermatologu da se isključi eventualna alergija ili gljivično oboljenje.

senad.d

05.10.2009. 09:45

Poštovana doktorice mnogo hvala na odgovoru! Bio sam već kod dermatologa,rađen mi je bris. Jedan čitav dan mi je rečeno da se neperem u predjelu prepona te da sledeći dan dođem uraditi bris. Navodno mi je nađen veći broj Ešerihija coli bakterija,ja lično neznam niti sam siguran odakle to. Prepisana mi je krema Rojazol koja je pomagala kad i do kada se koristi,posle toga ista priča.
Ja lično sam primijetio ili makar tako mislim da kada nosim donji veš od čistog pamuka (nerijetko gdje piše da je čisti pamuk u stvarnosti i nije) mi nedolazi do iritacije.Mažem se poslednjih par dana Pavlović mašću,malo deblji sloj te mi je puno bolje.