Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


verruca plantaris ili....


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

elevarim

28.10.2013. 23:05

Pre nedelju dana mi se pojavila plava tačkica na stopalu kao posledica bola nalik žulju, kroz nekoliko sati taj bol je postao toliko intenzivan da više nisam mogla da se oslonim na nogu, a tačkica se pretvorila u blago ispupčenje braon boje ( sa belom tačkicom u sredini) prečnika nekoliko milimetara. Odmah sam posetila dermatologa koji je dao dijagnozu verruca plantaris, i dao mi neke kapi na biljnoj bazi da se bradavica smanji kako bi je za dve nedelje uklonili terapijom radiotalasima. Posle nedelju dana, prečnik bradavice se povećao na 1cm, ali je bol prestao. Na internetu takve bradavice su bele boje, zadebljane i ispupčene, dok je moja blago ispupčena ( jedva primetno), braon boje sa belom tačkicom u sredini.

Da li je reč uopšte o bradavici? Da li je moguće da prođe sama od sebe? :P Da li je otklanjanje ovom metodom uspešno ili se ona može vratiti?

I još nešto - Izuzetno vodim računa o higijeni, ne treniram, nisam bila na bazenu, u kući sam u papučama i vodim računa i o higijeni kupatila. Da li je moguće da je reč o padu imuniteta?


Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.10.2013. 10:30

Kod vas se gotovo sigurno radi o bradavici (veruki). Moguće je da veruka i sama prođe, ali je za to vjerojatnost manja. Gotovo sigurno ste bili kod privatnog dermatologa, jer Vas je naručio na skuplji način odstranjivanja bradavica. Ona se može ukloniti i drugim metodama: krioterapija i ekskohleacija, elektrokoagulacija itd. Nakon svakog načina bradavica se može vratiti, jer je riječ o virusnoj promjeni. Na neki način je moguće da se radi o padu imuniteta.