Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Diane 35

Autor Poruka

Ana

16.10.2003. 10:52

Uzimam Diane 35 oko dvije godine radi policističnih jajnika. Ten mi se jako popravio i smanjile su se ciste ali me zabrinjava nedostatak vlažnosti rodnice prilikom spolnog odnosa. Uzbudim se ali radi toga nestane želja. Osjećam i kao da mi se klitoris promijenio, tj. povećao i povukao se. Da li su kontracepcijske tablete uzrok svemu tome?

prof. dr. Josip Djelmiš

19.10.2003. 22:56

Poštovana Ana,
Opisane promjene su moguće zbog uzimanja hormonske kontracepcije.

angela777

04.05.2010. 12:10

Poštovanje,

Imam 24 godine i prvi puta sam bila kod ginekologa. DIjagnosticirao mi je policistične jajnike i prepisao mi Diane 35. Pošto mi je sada počeo ciklus, početi ću ih uzimati. Zanima me da li imaju kakve posljedice na plodnost i trudnoću kasnije? Da li ih mogu prestati uzimati nakin ove terapije ili to traje stalno?
Zahvaljujem Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.05.2010. 21:50

Poštovana, predlažem Vam da pogledate naše postove od prije, gdje ima dosta podataka o policitičnim jajnicima i o Dianama.
Ono što je Važno uz terapiju Dianama da podignete fizičku aktivnost, da živite urednim životom, da prestanite pušiti , piti alkoholna pića, da smršavite ukoliko ste pretili.
Sve to pozitivno djeluje na hormonski dizbalans uvjetovan policističnim jajnicima.
Pozitivne strane Diana su regulacija ciklusa, smanjenje hormonskih promjena uvjetovanih PCOS-om, te ukoliko ćete ih uzimati danas sutra imate veliku šansu da ostanete trudna nakon što prekinete ih uzimati.