Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Kasnjenje menstruacije

Autor Poruka

Alekses199

10.04.2022. 22:00

Postovani, imala sam nezasticeni odnos drugi dan menstruacije, primetila sam beli iscedak na toalet papiru prilikom odlaska u wc. Nakon zavrsetka menst.imala sam odnos sa prekinutim snosajem. Ejakulacija je bila van. Sada mi menstruacija kasni dva dana, ali imam jak bol u predelu jajnika i karlice.. Kao kada trebam dobiti. Postoji li mogucnost trudnoce?

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2022. 14:10

Poštovana, prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće, odnosno ona je samo teoretska.

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2022. 14:10

Poštovana, prema navedenome ne postoji mogućnost trudnoće.

Alekses199

13.04.2022. 11:05

Moram da dodam da od juce je sekret jako slab i zuckaste boje, inace osecam i suvocu, blagi bol prilikom mokrenja i nakon toga peckanje od par sekundi, nocu osetim nalet toplote a po danu nalet hladnoce i jeze. U toku ni jednog nezasticenog odnosa nije bilo ejakulacije unutar, ne osecam ni umor, ni pospanost, ni mucninu, nemam ni bolne grudi.. Citala sam da su sve to rani simptomi trudnoce.. Uradicu svakako test, ali me brine da li to moze biti i neki hormonski poremecaj?

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2022. 10:15

Prema simptomima moguće da se radi o gljivičnoj upali ili urinarnom infektu, savjetujem pregled.

petra29

14.04.2022. 13:50

Poštovani,
Menstruacija mi godinama dolazi redovno te traje 4-5 dana, posljednja menstruacija mi trajala 10 dana, 14.-20. 3. Novu menstraciju sam trebala dobiti 9.4. Medutim jos je nisam dobila. Imala sam dva kratka nezasticena odnosa u tom periodu ali nije doslo do svrsavanja unutar mene. 3. I 10. 4. Je li moguce da je rijec o trudnoci ili o necemu drugome. Unaprijed hvala

Alekses199

14.04.2022. 19:50

Test sam uradila i negativan je. Kod doktorke mogu tek sledece sedmice. Od jutros mi se pojavio braonkasti sekret koji se vidi na dnevnom ulosku i na toalet papiru. Sta bih mogla da preduzmem pre nego sto odem kod doktora? H

Ivo Balenović, dr. med.

15.04.2022. 12:25

Poštovana petra, uradite test.

Ivo Balenović, dr. med.

15.04.2022. 12:25

Poštovana Alekses, nije potrebno ništa poduzimati prije odlaska liječniku.

sanidica

15.04.2022. 12:30

Postovani, proslog mjeseca sam uradila test za trudnocu i bio je pozitivan,medjutim kroz nekoliko dana sam pocela blago da krvarim, isla kod gin.dao mi da uradim beta HCG iz krvi i bilo je <2, zapravo to krvarrnje je bila menstruacija. Ovog meseca mi kasni tek neka 3 dana, medjutim imam mucnine i malu smalaksalost pa sam u nadi da sam trudna uradila test i opet je pozitivan. Da li da uradim i iz krvi i kad? Da li je moguce da je lazno pozitivan ako se urin malo slio na onaj digitalni dio koji pokazuje rezultat,u pitanju je Clearblue test. Hvala unaprijed

em.ma

16.04.2022. 14:35

Poštovani,
Imam uredan i redovit menstrualni ciklus od kad sam stupila u odnose. Imam 23 godine, istog partnera cijelo vrijeme, ciklus u trajanju od 27/28 do max 32 dana, krvarenja u trajanju 4-5 dana. Po drugi puta mi se događa da mi menstruacija kasni, trenutno je 37. dan (prvi put kada je kasnila, 2019. godine, dobila sam ju 36. dan, 2 mjeseca od kad sam stupila u odnose stoga vjerujem da je to bio razlog tadašnjeg kašnjenja). Jučer i danas sam napravila test na trudnoću i oba su ispala negativna međutim bol u trbuhu ne prestaje kao ni ostali simptomi uobičajeni pred sam ciklus (naotecene i osjetljive grudi, ponekad mucnica i sl.). Dijagnosticiran mi je Hashimoto u 9. mjesecu 2021. godine, ali do sada nije utjecao na ciklus. Htjela bih napomenuti da sam nakon završetka zadnje menstruacije imala neke probleme s vaginalnim područjem (peckanje, svrab, naoticanje u slucaju "češkanja"blunk, ali nisam otisla ginekologu već kupila i krenula koristiti Gyno pro (Aromara). Pošto su simptomi prošli, mislila sam da je sve u redu. Zanima me što mi je sljedeće činit? Može li se trudnoća 100% isključiti kao opcija (s time da sam prvi test napravila u jutarnjem urinu koji je stajao u zatvorenoj posudi 2 sata)?
Hvala Vam unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

18.04.2022. 18:55

Poštovana sanidica, možete uraditi betu iz krvi, te uzv pregled za 10 ak dana.

Ivo Balenović, dr. med.

18.04.2022. 18:55

Poštovana em.ma, prema navedenom trudnoću možete isključiti. Savjetujem pregled i analizu hormona.