Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Menstruacija!

Autor Poruka

tonkyy98

05.07.2021. 13:40

Poštovani. Imam 23 godine. Od kada sam dobila prvu menstruaciju imala sam neredovne. Znalo je kasniti i po 6 mjeseci ali kad bi dobila bile su jako bolne i obilne menstruacije. Nisam imala problem da ostanem trudna s obzirom da nisam imala redovne menstruacije 20.01.2020 sam rodila carskim rezom, imala sam eklampsiju . Poslije poroda sam dobila nakon 3, 4 mjeseca ali su bile jako oskudne i nimalo bolne kao prije trudnoće. Sada mi već kasni 3 mjeseca, stalno osjećam tupu bol u jajnicima kao da će svaki čas doći ali nikako ne dolazi. Da li postoji mogućnost od rane menopauze ili što može biti u pitanju? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

05.07.2021. 17:40

Poštovana, ako je trudnoća isključena u pitanju je hormonski disbalans. Savjetujem da uradite analizu hormona.