Autor
|
Poruka
|
191297
|
03.02.2020. 09:35
Poštovani,
02.02 sam imala zaštićeni spolni odnos sa partnerom, koristili smo prezervativ međutim nakon ejakulacije prezervativ je ostao u meni, uspjela sam ga izvaditi ali je ejakulat već iscurio van prezervativa u rodnicu, očekivana menstruacija je 03.02. a zadnja je bila 05.01.20. (imam uredne cikluse) Zanima me kolika je mogućnost trudnoće i potreba za uzimanjem pilule za dan poslije? Puno hvala
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
03.02.2020. 13:55
Poštovana, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana i ne postoji mogućnost trudnoće.
|
Jelena133
|
12.12.2020. 12:30
Poštovani, zanima me koliko dugo spermatozoidi mogu da prežive u vagini? Imala sam odnose u subotu malo pre ponoći, u sredu sam zaboravila da popijem tabletu (prvu u kutiji)pa sam u četvrtak popila obe (prvu i drugu u isto vreme tj u vreme uzimanja druge tablete). Zanima me jel moglo doći do trudnoće zbog tog odnosa, jer ovulacija i da se desila ne verujem da je pre četvrtka uveče, tačnije isteka 24h od zaboravljene tablete, što je 5 dana od odnosa, pa me zanima jel može taj odnos biti rizičan?
Srdačan pozdrav.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
12.12.2020. 13:25
Poštovana, životni vijek spermatozoida je oko 72 sata. Mogućnost da će doći do ovulacije zbog propuštene tablete je samo teorija.
|
Jelena133
|
21.12.2020. 18:20
Hvala vam na odgovoru, ja sam uradila test tri nedelje posle odnosa, 16 dana od zaboravljene tablete(treće u kutiji), u slučaju da je te prve nedelje došlo do ovulacije, i test je negativan, jel mogu da se oslonim na taj test, ja u petak treba da krenem placebo pilule ali sam uradila test čisto da vidim hoće li pokazati nešto i nadam se da nije pre vremena. Srdačan pozdrav
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
21.12.2020. 18:45
Test je pouzdan, trudnoću možete isključiti.
|
Jelena133
|
18.09.2021. 10:25
Poštovani, koristila sam melem od kantariona, nevena i kamilice za unutrasnje hemoroide, da li melem može zbog kantariona i nanošenja aplikatorom unutar da smanji dejstvo pilule?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
18.09.2021. 17:25
Poštovana taj melem neće umanjiti učinkovitost kontraceptiva.
|
Neznamnija
|
18.09.2021. 17:25
Potovani, vec sam vam pisala al sam i dalje zbunjena. Prethodni mjesec nakon nezasticenih odnosa (odnosi s prekinutim snosajem) dobila sam menstruaciju koja je bila kraca i oskudnija. Napravila test bio je negativan. Ipak u strahu od trudnoce odem na pregled -uz. 13 dc. (Ciklusi u tajanju od 26,27 dana.) Ginekolog kaze da je navedeno bila menatruacija i da se ne moze znat sto je kraca i oskudnija da je to nekad normalno i da sam taj dan kad sam isla na pregled bila il u ovulaciji il je prosla dan prije jer je vidio trolinijski endometrij. Te da je sve ok s jajnicima i svime. Potupno sam se smirila i rekao je da za nekih 14 dana ocekivam menstruaciju. Medjutim danas na 18dc primjetim rozi iscjedak. Ovaj ciklus nisam imala nikakav odnos i od zadnjeg je proslo 21 dan.
Sto znaci ovo roskasto sto vidim kad se obrisem? I jel moguce da usljedi sad mnogo uranjena menstruacija iako nije proslo tih 14 dana vec samo 6. Od kad je on ustanovio ovulaciju.
Hvala vam puno
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
18.09.2021. 19:45
Poštovana, trudnoću možete isključiti. Menstruacija će nastupiti za oko 14 dana nakon ovulacije. Vjerojatno je u pitanju blagi pad hormona estrogena koji se dešava u vrijeme oko ovulacije i zbog toga dolazi do oskudnog krvarenja.
|
Neznamnija
|
19.09.2021. 11:30
Hvala na odgovoru, zanima me jel to normalno jer je po uz ovulacija bila prije 6 dana a sad se pojavilo i koliko moze potrajat? Danas na 19 dan ima jos to je 2 dan i cak je obilnije (smedje na uloslu a pri brisanju roskasto)?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
19.09.2021. 13:40
Bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi, niti kada je bila ovulacija.
|
Neznamnija
|
24.09.2021. 21:50
Postovani, vec sam vam pisala
Pa me zanima vezano na prethodni upit gore. Iscjedak je isao 18,19,20,21 dc i potom se pretvorio u krvarenje. Prvi dan normalno, drugi dan vece s ugruscima i danas 3. Dan (ili 23.dc) potpuno prestalo. Dal je navedeno bila menstruacija?
Radila sam i test 20.dc bio je negativan
Inace mi menstruacije traju 3 dana krvarenje i 2 dana iscjedka. Ovaj mjesec nisam imala odnosa.
Dal je moguce da je uranila menstruacija i vezano da je prethodna bila oskudna isto trajanja 2 dana jel ima ikakve mogucnosti trudnoce. Ginekolog mi je zakazao pregled kad krvarenje stane al ono vec neide. Hvala
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
25.09.2021. 22:15
To je bila menstruacija. Trudnoću možete isključiti.
|
Monikaaaa55
|
27.09.2021. 11:30
Poštovani,
Do pred mjesec i pol dana pila sam qlaira kontracepciju. Nakon toga počela sam uzimati seasonique produljenu kontracepciju. Qlaire sam popila do kraja pakiranja i zadnje dvije bijele tablete, a onda sam počela uzimati nove.
Sada već osmi tjedan pijem seasonique i grudi su mi jako osjetljive te imam pojacan bijeli iscjedak i par puta me trbuh bolio kao da ću dobiti stvari. Najcesce odnos imam uz kondom bez obzira sto koristim pilule. Ima li razloga za brigu?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
27.09.2021. 16:15
Poštovana, ne postoji mogućnost trudnoće.
|