Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogućnost trudnoce

Autor Poruka

Ana299

13.03.2018. 16:50

Dobar dan. Prije pet godina sam imala hitan pobačaj, i poslje toga ja i suprug napravili smo sve pretrage da bi bili sigurni da je sve uredu za novu trudnoću. I nakon svih pretraga koje su pokazale da je sve uredu mi smo počeli radit na bebi, i znaci u tih pet godina nista od uspjeha. Zadnji ciklus mi je bio 08.03.2018 znaci kasni mi 4dana. Nisam još uradila test, pricekat cu do 20.03,jer nekad mi zna kasniti. Uvjek pred mengu grudi su mi bolne, imam dolje i bolove, a sada grudi su mi normalne a bolove ni nemam. Pri odnosu nema zaštite posto želimo dijete. Zanima me jeli postoji mogućnost nakon toliko vremena da sam konacno ostala trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2018. 17:20

Poštovana, dokle god ste u reproduktivnom razdoblju postoji mogućnost trudnoće.

IvanaM93

14.03.2018. 21:35

Dobar dan, zadnju menstruaciju sam imala 3.3., ciklusi su mi redovni zadnjih pola godine ( 27-29 dana). Imala sam spolni odnos s partnerom s 9-og na 10.3.
Iako je partner imao zaštitu, sumnjam da mu je malo pobjeglo van zaštite (ejakulata) iako on kaže da ga je izvadio na vrijeme ali ni sam nije siguran pa želim znati postoji li mogućnost trudnoće ako mu je pobjeglo? Po izračunu sam bila u neplodnim danima, ali me strah zato što su mi plodni dani trebali krenuti 12.3.
Postoji li mogućnost ako mu je pobjeglo da ejakulat preživi do plodnih dana ili sam ipak sigurna jer su bili neplodni dani?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

15.03.2018. 10:00

Poštovana, imali ste odnos u vrijeme neplodnih dana. Životni vijek spermija je do 72 sata. Kod 28- dnevnog ciklusa plodni dani počinju od 11. dana, tako da ne postoji šansa za trudnoću.