Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogućnost trudnoće

Autor Poruka

Ivy280899

05.01.2019. 16:25

Poštovanje!

Javljam jer me zanima nekoliko stvari.Čitala sam mnogo po forumima kako da tekućina na muskom spolovilu koja se pojavljuje kada se muskarac uzbudi ne sadrzi spermije,također isto tako sam citala da predejakulat izlazi nekoliko sekundi prije same ejakulacije.Problem je sljedeci.Imala sam mjesečnicu od 13.do 17.12 i jucer 26.12 sam imala nezasticeni spolni odnos nakon što 3 mjeseca nisam imala odnose.Dečko nije ejakulirao u mene,prekinuo je snošaj i samozadovoljavao se otprilike 4-5 sekundi i potom ejakulirao po mom trbuhu,proslo je otprilike pola minute nakon cega sam se obrisala maramicom.Kad sam dosla doma istusirala sam se i presvukla.Zanima me koliko tocno prije ejakulacije izlazi predejakulat i postoji li ikakva sansa za trudnocu.Naime citala sam također da spermiji u dodiru sa zrakom pocinju odumirati.Molim Vas za pomoc,imam 19 godina i sljedecu mjesečnicu trebam dobiti otprilike 12.ili 13.1..Mjesečnice nisu svakog mjeseca istog datuma.
Trebam li se brinuti?
Jos da dodam na ovo,sinoć(4.1.) i jutros(5.1) sam osjetila da su mi grudi bolne,navela sam kada trebam dobiti mjesečnicu ali me sada zanima moze li navedeni spolni odnos imati utjecaj na dolazak iduce mjesecnice,jer prije tog odnosa nisam bila spolno aktivna 3 mjeseca.Inace grudi me bole 3-4 dana prije ocekivane mjesecnice,zato me zanima da li je moguce da ce mjesecnica nastupiti prije? Hvala!

Lp.

Ivana Kostelac

Ivo Balenović, dr. med.

05.01.2019. 17:20

Poštovana, prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Predejakulat ne sadrži spermatozoide. Grudi mogu boliti u drugoj fazi ciklusa zbog lučenja hormona progesterona.

jelus

05.01.2019. 21:55

Poštovani,
Ovako, moja zadnja menstruacija je bila 1.12.2018. s tim da je iduća trebala biti 29.12. ali nije jer sam ju odgodila kontracepcijskim pilulama (koje pijem vec godinu dana) te nakon toga odnosno na novu godinu sam imala tuširanje sa dečkom (s tim da cijelo vrijeme pijem pilule) nakon cega je on svršio po mojim bokovima sto smo očistili i sprali vodom te me zanima postoji li mogucnost da je dio spreme slucajno ostao na mojim prstima te se prenio dolje dok sam se prala jer od tada imam cudan osjecaj u trbuhu sad ne znam dali je radi toga ili sam iscrpljena od prehlade te istrzana od kaslja. Jako sam zabrinuta da slucajno nije doslo do trudnoće, molim Vas za skori odgovor. Pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

06.01.2019. 13:35

Poštovana, budući da pijete kontracepcijske tablete ne postoji nikakva mogućnost trudnoće. Do oplodnje ne može doći niti u slučaju ejakulacije u rodnicu jer se kod Vas ne dešava ovulacija.

lip123

06.01.2019. 22:15

Poštovani,
Zanima me par informacija. Kada bi mi Vi odgovorili bila bih vam puno zahvalna. Imala sam neujednačene cikluse u razmaku od 35ponekad čak i 38 dana. Zadnju sam dobila 27.11.2018. Eh trenutno mi kasni 7 dana, imam odnose redovne i jednom smo bez zastite poceli odnos ali nije došlo do svršavanja. Uradila sam test prije dva dana i bio je nagtivan. Danas mi se pojavio samo smedji iscjedak kao pred svaku menstruaciju ali je trenutno stao,samo je bio u malim kolicinama. Imala sam bolove u stomaku koji su prestali. Zanima me samo imam li razlog za brigu, da li postoji mogućnost da sam trudna? Moram naglasiti da sam prije mjesec dana prestala piti Roaccutane tablete zbog lica,da li postoji mogućnost da to utiče na menstrualni ciklus , ili je u pitanju trudnoća? Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

07.01.2019. 16:05

Poštovana, u vrijeme kada ste radili test, on pokazuje rezultate s velikom sigurnošću, tako da se najvjerojatnije ne radi o trudnoći. Pričekajte još par dana, pa ukoliko ne nastupi krvarenje ponovite test ili se javite liječniku.

jelus

13.02.2019. 21:15

Pošovani,
Ovako moje zadnje dvije menstruacije (ako se uopce mogu tako nazvati) su bile popracene samo sa smedjim iscjetkom, prva je bila 13.1. koju sam ja sama “pozurila” pilulama, te sam taj prvi dan ciklusa pocela sa novom dozom pilula te ponovno dobila menstruaciju sad 10.2. sto je islo kako treba s tim da je i ovog puta popracena samo iscjetkom te sa sad prestala sa uzimanjem pilula. Iskreno sam jako zabrinuta dali je u pitanju trudnoca (za koju ste na prvi upit rekli da ne moze biti) ili sam jednostavno sa svim ti odgadjanjem menstrucije pa ponovnim poticanjem dovela dovela do poremecaja ciklusa? Imam cudan osjecaj u trbuhu, mozda neka vrsta boli ili neugodnosti ili jednostavno sam umislila to, ne znam samo Vam molim za pomoc. Inace ja i decko nikad nismo imali pravi spolni odnos vec samo prstenjacenje i tusiranje koje sam navela prvi put prilikom upita.

Sada cu Vam zalijepiti moj prvi upit i Vasvodgovor da se mozete podsjetiti cijele situacije.

05.01.2019. 21:55

Poštovani,
Ovako, moja zadnja menstruacija je bila 1.12.2018. s tim da je iduća trebala biti 29.12. ali nije jer sam ju odgodila kontracepcijskim pilulama (koje pijem vec godinu dana) te nakon toga odnosno na novu godinu sam imala tuširanje sa dečkom (s tim da cijelo vrijeme pijem pilule) nakon cega je on svršio po mojim bokovima sto smo očistili i sprali vodom te me zanima postoji li mogucnost da je dio spreme slucajno ostao na mojim prstima te se prenio dolje dok sam se prala jer od tada imam cudan osjecaj u trbuhu sad ne znam dali je radi toga ili sam iscrpljena od prehlade te istrzana od kaslja. Jako sam zabrinuta da slucajno nije doslo do trudnoće, molim Vas za skori odgovor. Pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

06.01.2019. 13:35

Poštovana, budući da pijete kontracepcijske tablete ne postoji nikakva mogućnost trudnoće. Do oplodnje ne može doći niti u slučaju ejakulacije u rodnicu jer se kod Vas ne dešava ovulacija.

Unaprijed Vam hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

14.02.2019. 10:50

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive ne postoji mogućnost trudnoće. Kod žena koje su na oralnoj kontracepciji krvarenja postaju oskudnija i kraće traju, a ponekad mogu potpuno izostati. Uzimajte tablete prema uputama i ne postoji mogućnost trudnoće.

jelus

14.02.2019. 20:15

Nadam se da ce iduci mjesec biti normalno sve, te da je moj strah neopravdan. Hvala Vam.

Ivo Balenović, dr. med.

15.02.2019. 10:55

Sve će se regulirati.

123455

15.02.2019. 23:15

Poštovanje!

Zadnju mjesečnicu sam imala 25.01.2019. Imala sam odnos 08.02.2019.uz koristenje metode prekinutog snosaja,gdje decko nije ejakulirao u mene,prekinuo je snosaj otprl. 4-5 sekundi prije i ejakulirao po mom trbuhu. Od 13.02.2019. imam bolove u donjem dijelu trbuha,nesto vise sa desne strane i bol se prenosi u donji dio križa. Procitala sam na jednom sajtu :"Ponekad dok jos ne znaju da su trudne,zene dolaze na pregled zbog izrazitih bolova u donjem desnom dijelu trbuha gdje se bol refleksira u donji dio leđa..."
Interesuje me jesu li to rani znakovi trudnoce ? Koje su sanse za istu ? ( u pitanju bi bila nezeljena trudnoca).
Jako sam zabrinuta i nadam se vasem skrijem odgovoru.
Unaprijed hvala !
Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

16.02.2019. 11:40

Poštovana, ta bol nema nikakve veze sa trudnoćom. Prema svemu navedenom teško da je i moglo doći do trudnoće. Bol je najvjerojatnije od kralježnice ili bubrega.