Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
30.11.2012. 11:05
Poštovana, dakako da napravite test u vrijeme očekivane menstruacije, moglo bi se raditi o trudnoći.
Ne razumijem zbog čega uzimate Duphaston i zašto od 13. dana ciklusa?
|
nina241
|
30.11.2012. 13:40
Poštovani,
duphaston sam dobila kako bi cista puknula jer u prvom ciklusu nije i ginekolog mi je rekao da počnem 17.11. a to je bio 13. dc. jer je zadnja m. bila 5.11.
|
|
30.11.2012. 21:10
U redu. Onda ga poslušajte. Ja osobno bih vam dao od 16.dana ciklusa.
|
M1sA
|
13.01.2013. 17:15
Postovani, devojka je imala sledecih datuma menstruacija : 20.9, 23.10, 18.11,15.12.. sada je jos nema, nismo imali nikakve odnose, kao neku vrstu petinga bez ulazenja.. plasim se da spermatozoidi nisu dosli u kontakt sa vaginom.. koliko po ovim datuima sme da kasni, posto je 9 i 10 meseca dobila na 30 i na 33 dana.. a posle na 27..
|
|
13.01.2013. 20:00
Nema pravila koliko može kasniti.
Može kasniti mjesecima. Naravno toliko neće čekati, već će se javiti ginekologu za tjedan dana ako ne dobije menstruaciju.
|
Veronica Franco
|
14.01.2013. 16:50
Poštovanje,
posljednju menstruaciju imala sam 3.12. i do današnjeg dana je izostala. U međuvremenu sam imala otprilike 5 nezaštićenih odnosa a treći dan izostanka sam napravila kućni test na trudnoću koji je bio negativan. Od simptoma imam povremene tupe bolove u donjem dijelu trbuha i dnu leđa, primijetila sam vaginalni iscjedak bjeličaste boje kao i iscjedak iz bradavica kada ih pritisnem. Također se javljaju glavobolje, otprilike u noćnim satima a i tlak povremeno opada. Mučnine i nesvjestice nisam osjetila ali i u prvoj trudnoći nisam imala simptome do 7.tjedna, to je bilo prije 10 godina. Naručena sam kod ljekara za sedam dana na UZV pregled ali bih voljela čuti i Vaše mišljenje, budući da je test bio negativan. Da li je moguće da nivo hCG sporo raste? Unaprijed zahvaljujem.
|
|
14.01.2013. 22:40
Poštovana, ne vjerujem u trudnoću jer je test negativan.
Napravite još jedan test na trudnoću jer ako je ovulacija kasnila možda ste isti napravili prerano.
|
HallMiksa
|
14.01.2013. 22:40
Postovani,
Da li je moguca trudnoca na sledeci nacin: penis(sa kondomom) trlja o vaginu, nakon nekog vremena(dovoljno da se u kondomu nadje neka kolicina providne sluzi) trljanja dolazi do pucanja kondoma. Pa me zanima da li je ta sluz prilikom pucanja kondoma mogla nekako da udje u vaginu i da dodje do trudnoce s obzirom da je ceo odnos protekao samo trljanjem polnih organa(nije bilo nikakvog ulazenja) i odmah nakon pucanja odnos je zavrsen. Naglasavam da tokom odnosa, a i uopste tok dana nije doslo do ejakulacije. Devojka je u plodnim danima.
|
|
15.01.2013. 13:05
Poštivani, tim načinom trudnoća nije moguća.
|
HallMiksa
|
15.01.2013. 16:55
Izvinjavam se sto sam dosadan, ali me zanima da li bi se situacija mnogo promenila da se sve odigralo kao sto sam vam opisao u prethodnom pitanju, ali da se umesto providne suzi u kondomu nasla mala kolicina sperme(2-3 kapi)...
Unapred hvala...
|
|
15.01.2013. 17:45
Niti 2-3 kapi. Trljanjem se ne ostaje trudan. Educirajte se.
|
klementina
|
15.01.2013. 22:25
Poštovani doktore!
Zadnja menstruacija je bila 24.12,nezasticeni odnos sam imala 19 dan ciklusa,s prekinutim snošajem.Ciklus mi traje uglavnom 26-28 dana.Po kalendaru koji sam popratila nebi trebali biti plodni dani,ali me zanima Vaše mišljenje. Imam bolne grudi i osjećam se napuhnuta. Menstruaciju bi trebala dobiti 19.1. Danas ujutro mi se pojavio smeđi iscjedak i navečer je krenula krv.Trebam li se brinuti što je menstruacija došla 22 dana ciklusa. Što bi to bilo? Je li to ustvari menstruacija ili?
Unaprijed hvala!
|
|
16.01.2013. 11:05
Poštovana, mislim da se ne radi o menstruaciji.
Vidjet ćete danas sutra kak će se stvari razvijati.
Svakako se ne radi o trudnoći.
|
klementina
|
16.01.2013. 16:20
Ako se ne radi o menstruaciji što bi to onda bilo? menstruacija je trebala doci 19.1,a ne sad.
|
|
16.01.2013. 23:05
Rasi se najvjerovatnije o neurednom krvarenju.
|
HallMiksa
|
18.01.2013. 13:30
Postovani doktore, da li na osnovu svega sto ste rekli mogu da budem siguran da ako kojim slucajem prilikom svrsavanja kap sperme ode bas na ulaz u rodnicu, nece doci do trudnoce tj da je to samo teorijski moguce...(sa uslovom da nije bilo nikakve penetracije, cak ni prstima).
|
klementina
|
18.01.2013. 19:00
Jel moguce da je menstruacija došla prije zbog antibiotika(ospamox) koje sam pila?
|
|
18.01.2013. 22:35
Poštovana klementina moguće je.
|
|
18.01.2013. 22:35
Poštovani hallmiksa odgovorio sam vam.
|
malena1
|
27.01.2013. 23:50
postovanje,
naime ja i muz zelimo bebu bila sam kod ginekologa na ultrazvucnom pregledu i ona mi je rekla kako trenutno nisam trudna odnosno ona ne vidi nista..ali po radu slajma i po polozaju maternice postoji mogucnost da sam trudna..odnosno da se mozda desilo u periodu ispod 14 dana pa ne moze nista jos da se vidi imam redovan ciklus..malo sam znatizeljna bila bih Vam zahvalna kada bi ste odgovorili na moje pitanje..sta Vi mislite o tome?trudna ili pak ne
|