Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

nalaz ca125

Autor Poruka

danielito241

08.04.2011. 17:45

pozdrav,evo imam jedno pitanje, majka moja je vadila ovaj nalaz ca125 i gotov je al nalaz je 14,9, pa je zanima jel to valja,i vase misljenje, hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2011. 23:30

Poštovana, nalaz Ca 125 je apsolutno uredne vrijednosti. Vjerovatno je isti radila marker zbog cistične tvorbe na jajniku.
Sa velikom sigurnošću se može zaključiti da se ne radi o ničem zločudnom na jajniku.

evana085

24.03.2013. 15:00

Poštovanje,
uzimam cerazette tek dva mjeseca (zbod endometrioze), uskoro bih treba ići na kontrolu ultrazvukom, gdje trebam donijeti i nalaz ca125.
Pošto me prije svakog vađenja krvi za taj marker pitaju da li imam menstruaciju, zanima me koliko zapravo menstruacija i spoting utjecu na rezultate s obzirom na to da kao i većina žena imam taj iritantni spoting, i za sada česte menstruacije ( već 3, a tek sam na 10 tableti 2 blistera)?
Lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.03.2013. 15:55

Važno ga je ne vaditi tijekom menstruacije.
Spoting ne smeta.