Autor
|
Poruka
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
20.07.2021. 17:25
Od predejakulata ne može doći do trudnoće. Ponekad može doći do prijevremenog izbacivanja sjemena, ali da li se to desilo ne mogu znati.
|
Zabrinut00
|
21.07.2021. 01:30
Ja sam sigurno 2-3 minute nakon što sam ga izvadio iz nje svršio, i to baš jako, tako da se nadam da neće biti ništa.Hvala Vam!
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
21.07.2021. 11:25
Nema na čemu.
|
lovro1234
|
05.08.2021. 20:00
Poštovani!
Ovako imam jedno glupo, ali meni jako bitno pitanje. 2.8. imao sam seksualni odnos sa curom bez zaštite. Menstrualni ciklus joj traje između 26 i 28 dana, a zadnju menstruaciju je imala16.7. Dogodilo se sljedeće nakon prvog odnosa, svršio sam, ali izvan nje nakon tri minute te sam samo prebrisao svoje spolovilo. Nakon toga smo se obukli i poslije 20 minuta smo imali još jedan odnos bez zaštite i ja nisam svršio. Grizemo se i ja i ona već par dana ne možemo spavat, sljedeća menstruacija bi joj trebala doći 12. ili 11.8.. Molim Vas da mi odgovorite postoji li i koliko je velika mogućnost trudnoće.
Unaprijed hvala.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
06.08.2021. 09:25
Poštovani, prema navedenome odnos je bio u vrijeme neplodnih dana, tako da je mogućnost trudnoće tek teoretska.
|
Mira22
|
31.01.2022. 12:05
Postovani,
Postoje li sanse za trudnocom ukoliko se radilo o nezasticenom odnosu tokom menstruacije (2. dan ciklusa). Menstrualni ciklus je inace 26-30 dana?
Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
31.01.2022. 14:25
Poštovana, to su neplodni dani, stoga ne postoji šansa za trudnoćom.
|
ivanivan1502
|
01.02.2022. 22:45
Poštovani,
cura i ja imali smo nezaštićen odnos na samom početku plodnih dana, ali ja nisam ejakulirao u nju, već izvan nakon minutu-dvije. Međutim, prošlo je već 9 dana od dana kada je menstruacija bila očekivana, odnosno kada je trebala započeti. Cura je imala simptome tjedan dana prije nego što je trebala započeti menstruacija i koji traju sve do sada. Simptome poput bolova u donjem dijelu stomaka, razdražljivosti i slični simptomi koji joj se uvijek pojavljuju ( nekad grudi znaju biti osjetljive, ali ovaj put nisu). Pojavio se i prije očekivanog dana menstruacije bjelkasto-žućkasti iscjedak koji je u početku bio obilniji, traje i dalje ali u manjoj količini. Cura inače ima neredovite cikluse te pije tablete za nadomjestak hormona štitne žlijezde jer već dugo ima problem s tim i to joj remeti cikluse. U ovih mjesec dana je povećala fizičku aktivnost i pod ogromnim je stresom. Na sam dan kada je očekivana menstruacija bila je pod velikim stresom. Možete li nas savjetovati i reći ima li ikakve šanse za trudnoću? Šta da radimo?
Hvala
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
02.02.2022. 10:55
Poštovani, neka uradi test na trudnoću. To je jedini način da se utvrdi da li je to uzrok kašnjenja menstruacije.
|
Milensi001
|
11.04.2022. 10:55
Postovani,
Imala sam nezasticeni odnos u vreme plodnih dana, na aplikaciji pise srednja sansa da se zatrudni, decko je ejakulirao van, ali sam ja primetila 2 bele tackice na vagini, pa me zanima da li je to sperma i kolika je sansa za trudnocom?
|
Ichbin
|
11.04.2022. 23:20
Poštovani, inače pijem adexu i nikada problem nisam imala. Nažalost sada sam kasnila 3 dana sa tabletom jer sam čekala da dođu, večeras sam popila prvu, a jučer mi je završila menstruacija. Večeras sam imala i nezaštićen odnos uz ejakulaciju. Kakva je šansa za trudnoću zbog ovog kašnjenja? Da li bih možda trebala popiti tabletu za dan poslije, ili nešto drugo? Jako sam zabrinuta.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
12.04.2022. 14:10
Poštovana Milensi, šansa za trudnoćom je samo teoretska.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
Poštovana Ichbin, tableta za dan poslije nema smisla. Šansa za trudnoćom je samo teoretske.
|
Ichbin
|
Samo da se nadovežem na prethodno pitanje. U svoj toj panici sam ja popila 4 tablete adexe, znam da nije pametno. Ali sam vidjela da pilula za dan poslije sadrži 1.5 mg levenogestrela, a sa moje 4 tablete adexe unijela sam 4mg. Može li to djelovati kao tableta za dan poslije? Brine me što ukupno 11 dana nisam pila tablete, i znam da se mogla desiti ovulacija do sada, iako sam prije kontracepcijskih uvijek imala talan ciklus od 28-29 dana. Da li je mogućnost trudnoće velika, i kada najranije da uradim test.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
12.04.2022. 15:40
Obzirom na sve navedeno teško da će doći do trudnoće. Test možete uraditi najranije deset dana nakon rizičnog odnosa.
|