Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

pitanje

Autor Poruka

zrinka

11.05.2005. 07:25

Poštovani,

kao petogodišnja djevojčica imala sam prometnu nezgodu u kojoj mi nije ništa slomljeno, niti sam imala operacije već su mi utezima namještali kosti lijevog kuka koje su "iskočile" iz svojih normalnih položaja. Za to vrijeme su me dosta rtg snimali u tom području. DOSTA PUTA JE TO BILO I BEZ OLOVNE ZAŠTITE. Danas mi je 27 godina i sa svojim zaručnikom planiram trudnoću. Zanima me koliko je rtg snimanje moglo utjecati na moje jajnike i
današnju plodnost.

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru !

zrinka

dr. Miro Šimun Alebić, spec. gin.

07.07.2005. 12:31

Poštovana,
zaiscrpnu informaciju potrebno bi bilo izačunati dozu zračenja koju su Vaši jajnici primili, a teško je vjerovati da bi se i tako mogao "izačunati" postotak Vaše plodnosti. S ovog mjesta mogu reći da je zračenje u području zdjelice dosta nepovoljno jer se žena rađa s konačnim brojem jajnih stanica koje su tijekom godina izložene svim utjecajima iz okoline. Stoga, sa svojim ginekologom svakako ovo prodiskutirajte, najbolje i prije koncepcije.
Lijep pozdrav.