Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pitanje

Autor Poruka

matea2

12.02.2011. 22:11

Postovani,

pisem vam jer je jako hitno jer razmisljam o uzimanju hitne kontracepcije , a spolni odnos se dogodio ovog jutra. Naime, trajalo je jako kratko ( svega 2-3 min.) i decko je u to vrijeme ejakulirao i sve je ostalo unutar kondoma koji nije puknuo. No, bojim se moguceg preejakulata poslije kojeg je stavljen kondom ali dotad nije "ulazio" u mene. Zadnja mjesecnica bila je 22. sijecnja ,a pretposljednja 22. prosinca. Treba li se bojati nezeljene trudnoce? Je li pametno uzimati hitnu kontraceplciju ( Logest 5+5) i koliko je ona stetna za kasnije trudnoce?

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.02.2011. 13:31

Poštovana,ne trebate uzimati postkoitalnu kontracepciju. Prva stvarejakulat je ostao u kondomu a druga je da niste u plodnim danima.
Štetost postkoitalne kontracepcije teško je izmjeriti. Svakako nije dobro da to bude prečesto , dakle ev.par puta godišnje.

matea2

13.02.2011. 21:00

Zaboravila sam napomenuti, nekoliko minuta nakon odnosa, imala sam bijeli rastezljivi iscjedak jednom i danas dan nakon nista. ImA li to ikakve veze ?

Zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.02.2011. 17:20

Poštovana, to nema nikakve veze.