Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.05.2014. 01:20
Ništa opasno. Ne brinite. Ponovite ga nakon terapije.
|
zabrinuta_22
|
28.05.2014. 13:50
Poštovani,
imala sam tri spontana pobačaja, u 8.tj. trudnoće 2010.g, u 16.tj, 2012.g. i 22. tjednu trudnoće u 8.mj. 2013. godine. Prije zadnje trudnoće sam napravila prekoncepcijsku obadu u Petrovoj bolnici. Svi nalazi su mi bili u redu, pa smo se odlučili na još jednu trudnoću, međutim i ta je završila pobačajem u 22.tj. Curila mi je plodna voda i vodenjak je već bio vani, ležala sam 3 tjedna u bolnici, vraćali mi vodenjak unutra, radili serklažu ali nije uspjelo. U phd nalazu piše da je bio infarkt posteljice, pa me zanima dal je to bilo zbog toga jer već nije bilo ni plodne vode dosta, ili zbog neke upale(prema brisevima koje su mi radili u bolnici, upale nije bilo) ili zbog čega dolazi do infarkta posteljice? Na kraju su ustanovili da mi vrat maternice ne drži dobro i za sljedeću trudnoću preporučili strogo mirovanje i serklažu u 1. tromjesečju. Promjenila sam ginekolga sad mi on preporuča još genetske testove, da li je to potrebno? Molim Vaše mišljenje, i kad bih mogla planirati sljedeću trudnoću budući da je od zadnje prošlo 9 mjeseci.
Hvala
|
zage
|
28.05.2014. 15:20
Dobila sam Arilin rapid 1000mg vaginalete,samo 2 dodu u pakiranju.Za sto tocno su one?Da ocekujem odmah poboljsanje?Da zatrazim i za muza terapiju?Trebam li raditi briseve,ako da,koje?
Hvala vam puno na odgovorima.
|
|
29.05.2014. 00:30
Zabrinuta, svakako ne znam koje ste sve nalaze radili ali svakako napravite i genetske testove na trombofiliju i ostale.
Infarkt je posljedica začepljenja posteljice trombom,i moguće je kod trombofilije.
No kod vas je prvi problem možda infekcija i svakako najvjerovatnije insuficijencija vrata maternice.
|
|
29.05.2014. 00:30
Zage, premarat je metronidazol koristi se za liječenje bakterijske vaginoze, gardnerele, anaeroba, kao i trihomonasa. Da li treba liječenje partnera, ne znam jer su indikacije za uzimanje istog kao što sam napisao brojne. Da li ćete napraviti cervikalne briseve ovisi o tome da li ih vaš ginekolog smatra nužnima.
|
Matic123
|
30.05.2014. 13:25
Postovani doktore,
Imam 24 godine i u 5 mjesecu sam trudnoce . Primjerila sam da mi se na "venerinom brijegu" sa moje desne strane odma uz preponu pojavilo nesto kao oteknuce koje lagano boli na dodir( stisak). Ne osijecam ispod koze nikakvu kvrzicu . Stiskajuci ne osijecam nista unutra i stiskajuci kao da se smanji no kroz nekoliko minuta se opet poveca/nabubri. Oteknuce je dugo oko 2 do 3 cm. Da li je to povezano sa trudnocom ili candidom mozda? Zadnji ginekoloski nalazi su bili uredni osim candide koja je prosla nakon vaginaleta.. Na zadnjem pregledu sam to napomenula ginekologici no nije mi dala nikakav konkretan odgovor , samo da je to drugo stanje / trudnoca. No znam da to nije nista uobicajeno i normalno.
Molim vas da mi date Vase misljenje.
|
alexpav
|
30.05.2014. 17:35
Da li se na uzv pregledu podrazumeva gledanje supljine materice ili moramo da naglasimo da to hocemo?
|
|
30.05.2014. 22:25
Matic prema opisu radilo bi se o infekciji kože ili potkožja.
Sugeriram antibiotsku mast lokalno.
|
|
30.05.2014. 22:25
Alexpv gleda se. Nije nužno naglasiti.
|
cipelice
|
31.05.2014. 12:20
Molim Vas za pomoć.... Na ulazu u rodnicu pojavile su mi se nekakve izrasline. Jedna izgleda kao polip, a ostalo kao višak mesa. Što bi to moglo biti? Prije mjesec dana imala sam puno bakterija u mokraći, ne znam koje, pila sam antibiotike te sam dobila gljivice koje sam izliječila. Međutim sad se pojavilo ovo, popračeno je crvenilom i svrbežom, bijelim iscjetkom i povišenom temperaturom, 37,1. Bojim se da nije hpv, ali suprug i ja smo u vezi već 10 godina i on mi je jedini partner kojeg sam imala, što on za mene tvrdi isto. Rodila sam prije 7 mjeseci, papa test uredan kao i uvijek.
|
|
31.05.2014. 15:40
Nažalost prema opisanom mislim da se radi o kondilomima. Sugeriram pregled čim prije,.
|
|
01.06.2014. 14:30
Poštovani,
molim Vas za odgovor i smjernicu. Moja mama 62.g. (u menopauzi je) prije dva mjeseca je imala iznenadnu, bezbolnu, vidljivu krv u mokraći-makrohematuriju. Prije toga je imala smeđi, jaki iscjedak na koji nije obraćala pažnju. Uslijed makrohematurije, bila je i kod ginekologa, PAPA test je uredan, kod uzv dr. pronalazi i traži sljedeće: ˝Uterus u AVF, malen, u kavumu uterusa hiperehogeni odjek 7,3 mm-susp endometralni polip, učiniti ablaciju cer polipa sa fract curettage˝ no zbog makrohematurije upućena urologu.
Uslijed makrohematurije joj je učinjen UZV urotrakta, mjehura i bubrega 2 puta-uredno je. Cistoskopija uredna, iv urografija isto uredna. Urinokultura i prije i poslije antibiotika sterilana. Hematurija je prestala nakon 10 dana.Popila je hrpu antibiotika. Od bakterija pronađena ureaplasma. Upale nije bilo nikakve. Nalazi urina su počeli stizati bolji i uredni.
No jučer opet vidljiva krv u mokraći.
Pitanje: da li taj polip može uzrokovati krv u mokraći? Uslijed svih drugih pretraga, kiretaža još nije došla na red. Učinit će je ovaj tjedan. No uzrok se još ne zna.
Hvala vam, srdačan pozdrav
|
|
01.06.2014. 18:55
Polip ne uzrokuje krv u mokraći. No vjerovatno je postmenopauzalno krvarenje iz endometrija kroz rodnicu slijeva i kod mokrenja ulazi u urin. Dovoljno je malo eritrocita da se promjeni boja urina.
|
micaubica
|
02.06.2014. 17:05
Postovani,da li mozete da mi kazete kakav je rezultat spermograma? Volumen 6,3,izgled belicast,PH 8,broj spermatozoida u ml3 50 000 000,broj spermatozoida u volumenu 315 000 000,koagulacija pozitivna,likfefakcija 15,aktivno pokretni 35%,slabo pokretni 15%,nepokretni 50%
|
|
02.06.2014. 17:15
Hvala Vam puno na odgovoru. Čitala sam da polipi mogu oštetiti okolno tkivo pa da koja kap krvi stigne do mokraće, da li je i to moguće? Mama nema krvarenja, samo krvi u mokraći. Hvala, lijep pozdrav
|
micaubica
|
02.06.2014. 22:10
Postovani,da li mozete da mi kazete kakav je rezultat spermograma? Volumen 6,3,izgled belicast,PH 8,broj spermatozoida u ml3 50 000 000,broj spermatozoida u volumenu 315 000 000,koagulacija pozitivna,likfefakcija 15,aktivno pokretni 35%,slabo pokretni 15%,nepokretni 50%
|
|
02.06.2014. 23:00
Fali još parametara ali u grubo nije loš.
|
|
02.06.2014. 23:00
Www konstatacija nije točna.
Svakako nek napravi kiretažu.
|
|
04.06.2014. 09:25
Poštovani dr.
koliko dugo žena mora odmarati, mirovati nakon kiretacije 2 endometralna polipa, da li ima posljedica-nuspojava? Da li je potrebna kakva antibiotska terapija poslije?
Hvala Vam
|
|
04.06.2014. 10:40
Nekoliko dana. Antibiotska profilaksa također nekoliko dana.
|