Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoća

Autor Poruka

Buba 5

29.03.2012. 20:05

Poštovani,imam 29 godina,imala sam dva spontana pobačaja,oba negdje u 12.-om tjednu,prvi prije 6 god,drugi prije 2,5 god. Uzrok prvog spontanog se nezna,a drugi je bio mola hidatidosa. Bhcg je relativno brzo opadao,tako da sam se brzo i oporavila. Prije dva mjeseca sam radila histeroskopiju,gdje mi je uklonjena pregrada na maternici i adhezija. Na kontrolnom pregledu nakon zahvata,doktor je rekao da sad to dobro izgleda i da mogu već nakon druge menstruacije planirati trudnoću. Molila bih Vas da mi kažete svoje mišljenje o narednoj trudnoći i koliki su izgledi da se ponovi ta nesretna mola? Jako se bojim da se ne ponovi spontani. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.03.2012. 20:40

Poštovana, mišljenja sam kao i vaš doktor. Ako je uklonjen septup sada su vam puno veće šanse da iznesete trudnoću do kraja.
Svakako savjetujem i cervikalne briseve. Krenite sa uzimanjem folne kiseline.