Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoća

Autor Poruka

ludaaaa

28.09.2012. 12:15

Poštovani!
Molim Vas da mi što hitnije odgovorite na upit, jer pronalazim slične stvari na forumu, ali nema konkretnog slučaja kao mog (možda i ima, ali nisam našla)
Zadnja menstruacija mi je bila 28.08.2012., u trajanju od 6 dana (ciklus mi je svakih 28 dana). Ukoliko kasni, kasni maksimalno 3 dana. Moje pitanje glasi: imala sam spolni odnos 18.09., te smo nakon što je dečko svršio izvan mene, nastavili spolni odnos. Obzirom da nisam dobila redovnu menstruaciju u pon, 23.09., znači kasni 5 dana, zanima me da li postoji mogućnost trudnoće? Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru....

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.09.2012. 00:25

Poštovana, s obzirom da vam je ciklus redovit, a odnos ste imali 22.dana ciklusa, šansa za trudnoćom je mala, jer isti još spada u plodne dane.
Druga stvar, to što je do ejakulacije došlo izvan rodnice ništa ne znači jer ste nakon ejakulacije dalje nastavili imati odnos.
U spolovilu muškarca nakon ejakulacije ostane još dovoljno sperme da dođe do trudnoće.
Svakako koristite najslabiji način zaštite od trudnoće.
Da rezimiram šansa za trudnoćom u vašem slučaju je vrlo mala, ali ne možemo je sa sigurnošću od 100% isključiti.
Napravite test na trudnoću za svaki slučaj, ako menstruacija ne dođe do ponedjeljka.