Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

TRUDNOĆA

Autor Poruka

anne12

08.03.2013. 20:05

Poštovani doktore Šakoronja,prije nekoliko dana sam Vam postavila pitanje vezano uz struku farmaceutskok tehničara u dežurnoj ljekarni......bila sam na prvom pregledu,srećom trudnoća je uredna i za sami početak sve u najboljem redu,trudna sa 5+4/7,embrija veličine 2,5mm. No međutim zanimalo me dali ići raditi ili ne,već mi je sad teško stajati 8 sati,jer imam dolje bolove,a da ne kažem o nošenju teških i velikih kutija punih lijekova i izrada magistralaca u laboratoriju sa supstancama jakog i vrlo jakog djelovanja..biti na udaru bolesnih ljudi sa kojima sam u neposrednoj blizini,niti zaštičena staklom....moja doktorica je odlučila da je moja trudnoća zdrava i da nema nikakvih problema,te da ja idem raditi,dok ja mislim suprotno,pa me zanima dali je kategorizirano tko ima rizičniji posao za plod,jer mom plodu se u ovako kratkoj trudnoći može ne daj Bože svašta desiti,s obzrom na moj opis posla,a tko će tad odgovarati! Unaprijed zahvaljujem. Pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.03.2013. 21:30

Poštovana, slažem se s mišljenjem vaše doktorice. U svemu u životu postoji rizik, te sam mišljenja da je trudnoća fiziološka stvar a ne bolest. Dakle ako nema komplikacija (povraćanja, krvarenja u ranoj trudnoći) možete raditi.