Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoća

Autor Poruka

kokoiduhovi

29.04.2013. 15:55

Poštovani,
moje menstruacije su redovite, izuzev zadnje. Prva je bila 02.01., a iduća je nastupila već 30.01. Tjedan dana nakon prestanka menstruacije posjetila sam svog ginekologa. Do tada nikada nisam imala problema. Uradivši ultrazvuk, rekao je da imam policistične jajnike te da taj mjesec nisam ovulirala i ako želim djecu, morat ću se dodatno potruditi u budućnosti sa uzimanjem lijekova i dolaskom na njegove tretmane liječenja. Vjerujući djelomično njegovim riječima, nismo se čuvali te smo imali nezaštićene spolne odnose. Sada, unatoć njegovoj prognozi sam trudna.
Sada slijedi glavno....za vrijeme zadnjeg krvarenja smo imali odnos u kojem nije svršavao u mene, već van, no ponavljajući radnje vjerujem da je ostalo u njegovom spolovilu nešto za što sumnjam da bi moglo uzrokovati trudnoću. Smiješno zvuči, ali nekako si time pojašnjavam ovu tzv. neplodnost na pregledu. Postoji li mogućnost da sam prilikom tog odnosa unatoč nesvršavanju i menstruaciji ostala trudna ili je ipak odnos nakon pregleda učinio svoje?!
Zahvaljujem na čitanju, odgovoru, možda sam samo bezrazložno znatiželjna.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2013. 23:00

Moguće je da ste upravo na taj način ostala trudna. Treba biti oprezan u prognozi policističnosti i moguće trudnoće. Iskustvo nas tome uči a vi ste dobar primjer da je tako.