Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

alenaki86

05.06.2013. 15:05

Ovako je to bilo imao sam odnos prvi sa devojkom i nisma sigruna da nsiam u njoj to uradio pa sam kupio test ali da li moze da pokusa sa testom dva dana posle odnosa da ne ceka tih 10 dana koje kazu na drgim sajtovima? Test gravignost mini, i da pita sta mogu uradi ako je trudna a proslo je 3 dana kako se to moze sve spreciti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.06.2013. 21:50

Poštovani, nikakav test neka ne radi jer prvo joj treba izostati menstuacija a nakon toga napravite test.
Savjetujem da uzme postkoitalnu zaštitu jer još nije kasno. Nek se ujutro javi ginekologu.

silvija29

07.06.2013. 12:25

Postovani

Imam 29 godina rodila sam troje djece planiram trudnocu, ciklus mi je 30 dana. Posljednu menstruaciju sam imala 10.05. sljedecu trebam dobiti 9.06. imala sam odnose u plodnim danima i na dan ovulacije sad me zanima dali je rano praviti test za trudnocu gravignost mini prije izostanka mjesecnice.

Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Rano je. 9.6. ako ne dobijete menstruaciju do tada.