Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Irms

15.11.2015. 01:20

Prije 19 dana sam imala spolni odnos bez zastite.Momak je svrsio tri do cetri sata prije odnosa ali prilikom odnosa nije svrsio u mene (bila je samo sluz) .Zanima me koliko je vremena potrebno da se pokazu prvi simptomi trudnoce?Proslog mjeseca sam 13. dobila menstruaciju sto znaci da bi sad nekad opet trebala.Mollim vas da mi odgovorite,bit ce mi od velike koristi.Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.11.2015. 12:30

Ako će vam kasniti menstruacija napravit ćete test. Prema opisanom šansa je malo veća od teoretske.

Irms

15.11.2015. 13:10

Hvala na odgovoru.Koliko je potrebno vremena da se pokazu uopste prvi simptomi,jer ja do sada nikakve promjene nisam uocila,jedino sto mi malo kasni menstruacija ali inace ima perioda kada mi kasni menstruacija,nekada je redovita nekada ne .Nakon prvog odnosa bez zastite imali smo jos odnosa bez zastite ali smo pazili na plodne dane,i decko nije nikako svrsio prije odnosa niti je svrsio za vrijeme odnosa,u mene.

Irms

15.11.2015. 13:10

I da li da uzimamo antibaby pilule ili da sacekamo?Za svaki slucaj.

15.11.2015. 19:05

Pilule se počinju uzimati s prvim danom menstruacije nikako ne ranije. Neke žene nemaju nikakve simptome trudnoće.

Irms

20.11.2015. 23:15

Nisam jos uvijek dobila menstruaciju, uradila sam test i bio je negativan , test je primastick vjerovatno je tacan,
Sad mene zanima koliko je potrebno da se pokaze rezultat 100% tacan? Dal je moguce od prevelikog stresa i nervoze da kasni?
ovo je 4 sedmica od kad sam imala prvi odnos bez zastite

21.11.2015. 12:20

Odgovorio sam vam. Od prvog dana kad dobijete menstruaciju započnite s uzimanjem pilula. Ne radi se o trudnoći.

Ivana02

21.11.2015. 16:15

Poštovani, ako ste u ikakvoj mogućnosti da mi što prije odgovorite. Počela sam prakticirati spolni odnos s dečkom, imam 19 godina. mjesečnica mi uvijek dolazi svakih 25-26dana a ljeti zna doći za 27..
U 10om mjesecu dobila sam menstruaciju u noći s 24og na 25.10., nakon toga smo imali spolni odnos 8.11.(u kalendaru je pisalo da to nisu plodni dani)m i dečko nije svršio u mene već na mene tako da vjerojatno i da je kondom pukao ne bi bilo ništa pretpostavljam, ali u menstrualnom kalendaru kad sam označila mjesečnicu da sam dobila 24.10. piše da bi mi menstruacija trebala doći 18.11., a kada sam označila 25.10 piše da bi trebala doći 20.11, međutim meni je još uvijek nema a nisam prmjetila ni onu sluz prije mjesečnice, u ovo vrijeme sam imala kolokvije i živcirala sam se oko toga a sad me strah od trudnoće, ne znam što da mislim, postoji li mogućnost za trudnoću ? užasno me strah

22.11.2015. 00:15

Ivana dani su plodni. No ako nije bio sa ejakulacijom ne trebate se brinuti.

Ivana02

22.11.2015. 11:50

ali nemam nikakvih naznaka da bi mjesečnica mogla stići , koliko da sačekam još, a zatim odem ginekologu ili napravim test je(iako je ejakulirao vani) jer mi nije nikad ovoliko kasnila menstruacija

Morticia

22.11.2015. 12:00

Postovani,
pila sam tri godine Microgynon, prije toga sam imala redovno mentruacije svakih 28-29 dana, nikad mi nije kasnilo vise od dan.
prosli mjesec sam prestala piti kontraceptivne,zadnji odnos sam imala 14.9 i dobila sam 7.10., nisam imala sexualni odnos od tada, ali danas je 22.11. ja jos nisam dobila. Uradila sam rapid baby test i bio je negativan. Da li postoji mogucnost da sam trudna ?

22.11.2015. 18:10

Ivana napravite test, a ako je negativan pričekajte tjedan dana da nastupi menstruacija.

22.11.2015. 18:10

Morticia dakako da se ne radi o trudnoći. O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.