Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoća

Autor Poruka

Maja977

12.05.2018. 12:00

Poštovani,
Zanima me trebam li raditi test ako sam imala trljanje spolnih organa gdje sam ja imala donje rublje i tanke hlace, a partner je bio gol? Dakle nije bilo ni penetracije ni ejakulacije (nije bila ni vremenski blizu). Sve se to dogodilo dan nakon posljednjeg dana mjesecnice (6. dan ciklusa). Nemam redovite cikluse zbog policisticnih jajnika, a to trljanje de dogodilo prije 6 dana. Stalno osjecam mucnine i bolove u donjem dijelu crijeva, a ne znam je li to neki simptom ili je to samo posljedica panike. Hvala Vam!

Ivo Balenović, dr. med.

12.05.2018. 21:55

Poštovana, nema razloga za brigu. Nema šanse da bi na taj način došlo do trudnoće.

dvmm511

13.05.2018. 09:15

Postovani,

Menstruacije su mi do sada uvijek bile redovite, ciklus u trajanju od 28 dana.
20., 26., 27., te 29.3. imala sam nezasticene spolne odnose koji su trajali kratko te nije doslo do ejakulacije, tada mi nisu bili plodni dani.
30.3. dobila sam menstruaciju te sam pocela s uzimanjem kontracepcijskih pilula Naelia. Menstruacija je trajala 13 dana uz umjereno krvarenje kroz sve dane, inace traje 6-7 dana. Mislila sam da je to normalno zbog pocetka uzimanja pilula.
Naime sljedeca je menstruacija nastupila 28. dana ciklusa, bila je izrazito slaba i trajala je samo dva dana

Zanima me je li to neuobicajeno uz kontracepcijske pilule (pijem ih sada mjesec i pol) te postoji li mogucnost trudnoce s obzirom da imam brojne simptome kao sto su mucnina, nadutost, ucestalo mokrenje, povecanje zila na dojkama, povecana proizvodnja sluzi?

Unaprijed zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

13.05.2018. 11:35

Poštovana, prilikom uzimanja kontracepcijskih tableta menstruacije postaju oskudnije nego inače. U početku uzimanja tableta moguća su probojna krvarenja - oskudna krvarenja tijekom uzimanja tableta. Smetnje koje navodite moguće su nuspojave kontraceptiva. Stanje bi se trebalo normalizirati u roku dva do tri mjeseca, dok se organizam ne privikne. Ukoliko bi smetnje potrajale javite se liječniku.