Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoća

Autor Poruka

MKMK2107

17.05.2019. 09:35

Poštovani, nekoliko mjeseci pokušavamo zatrudnjet no neide. Menatruacije su mi neredovite, ultrazvuk i papa test uredan. Prije svake menstruacije dan ili dva imam smeđi iscjedak i menstruacije su normalne jačine sa ugrušcima. Čekamo nalaze spermiograma supruga. Liječnica je spomenula ukoliko nalaz bude uredan ja trebam obaviti nalaze hormona i nije dala daljnje upute. Ja bi svejedno obavila pretrage prije pa da imamo nalaze muža i moje. Trebam obaviti - FSH, LH, E2, TSH, PRL, AMH. Molila bih Vas uspute da li se koji hormon mora vaditi u određeno vrijeme ciklusa ili je svejedno? Hvala unaprijed, lp

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2019. 11:50

Poštovana, svi spolni hormoni se moraju odrediti između 3. i 5. dana ciklusa. Progesteron, kojim se dokazuje ovulacija mora se vaditi 21. dana ciklusa. Hormoni štitnjače se mogu raditi neovisno o fazi ciklusa.