Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Gg2020

25.01.2020. 11:20

Postovani, trebala bi vasu pomoc.
Naime spolno sam aktivna i ponekad koristim zastitu a ponekad ne.
Do sada nije bilo nikakvih problema no ovaj mjesec mi je kasnila mjesecnica 9 dana tj zadnju mjesecnicu sam dobila 18.12.2019 ( s tim da je dosla dva dana ranije) i trebala sam dobiti novu 16.01.2020 medjutim dobila sam ju 25.01.2020. S tim da je cudne boje tj jako malo curi i izgleda kao da je pomjesana s iscjedkom kojeg sam imala cijelo ovo vrijeme prije mjesecnice. Uz to pratili su me simptomi kao sto su svrbez, peckanje pri mokrenju i crvenilo. Napravila sam dva testa za trudnocu. Jedan nakon 4 dana izostanka mjesecnice i njega sam radila popodne dok sam drugi napravila nakon 7 dana kasnjenja mjesecnice i njega sam ujutro napravila i oba su bila negativna! Sto se simptoma jos tice jedino sto osjetim je promjena raspolozenja i puno jedem tj uvijek sam gladna! Inace su mi mjesecnice redovite! Takoder sada nakon sto sam dobila mjesecnicu 25.01.2020 nemam nikakve bolove niti nista slicno tome. S tim da napomenem da sam ovaj mjesec bila i pod stresom i imala sam upalu mjehura! Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

25.01.2020. 12:35

Poštovana, u vrijeme kada su rađeni, testovi su vrlo pouzdani stoga trudnoću možete isključiti. Vjerojatno je u pitanju hormonski disbalans kao posljedica stresa.

Leilani

04.02.2020. 09:32

Poštovani,
Molim vas za pomoć kod tumačenja nalaza.
Datum zadnje menstruacije mi je bio 23.12 ili ranije, prošli tjedan napravila sam test za trudnoću koji je pokazao +. U petak na pregledu vidljiva je gv od 14 mm i žv bez eo. Nakon toga primjećujem slabije krvarenje svijetle krvi te odlazim na hitni pregled. Krvarenje je stalo a nalaz kaže, vidljiva gv 2,10 cm sa žv veličine 0,48 cm bez vidljiva eo. Cervix 1 članak uloživ za vršak prsta. Obzirom da mi vrlo mlada liječnica nije znala ništa reći osim da se javim svojoj ginekologici krajem tjedna molim Vas za cijenjeno mišljenje. Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

04.02.2020. 13:15

Poštovana, radi se o početnoj trudnoći. Ultrazvučno se još ne vidi embrionalni odjek - plod, ali gestacijska vreća (gv) pokazuje porast sa 14 na 21 mm,, te se na drugom pregledu uočava i žumanjčana vreća (žv), što je sve normalno za početak trudnoće. Na idućem pregledu bi se trebao vidjeti i odjek za plod.