Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zaboravljene dvije tablete na kraju ciklusa


Autor Poruka

marta1111

10.02.2021. 21:35

Poštovani,

Već tri godine koristim pilule, prvo Adrienne, a sada u zadnjih godinu dana redovno koristim Belara tablete.
Prošli mjesec nisam popila 20. i 21. tabletu iz blistera obzirom da sam jednu popila duplo, a drugu izgubila. Nisam pila naknadno te pilule već sam napravila 7 dana pauze, ali računajući kao da sam i te dvije tablete popila. Dakle, zapravo sam napravila 9 dana pauze od zadnje popijene tablete (19. dan), te sam krenula s novim blisterom na dan kad bi i inače trebala kretati s novim blisterom. Prvi dan drugog blistera uredno sam popila tabletu i imala odnos gdje je partner djelomično svršio u mene. Nastavila sam uzimati tablete, danas je 17. dan ciklusa i u prethodna dva dana imam užasno bolne i osjetljive grudi, te me boli i područje ispod ruku (lojne žlijezde). Imam li razloga za brigu o trudnoći ili se samo radi o pojačanim PMS simptomima?

Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2021. 07:50

Poštovana, budući da je pauza bila duža nego li je uobičajena, postoji teoretska mogućnost trudnoće. Savjetujem da uradite test na trudnoću i na taj način razriješite sumnje.