Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zlijezda


Autor Poruka

mia

09.05.2003. 12:19

Odmah nakon poroda(prije 4,5 god) imala sam problem sa Bartolinijevom zlijezdom koja se upalila i ja sam zavrsila na ginekoloskom stolu ,skoro bez ikakve anestezije(bez injekcije) i naravno dozivjela traume od tog jako bolnog zahvata.Odmah nakon toga mi se ponovo javila oteklina ,kao da nista nije ni uradjeno.U medjuvremenu sam promijenila lijecnika koji se kune da ce zahvat uraditi potpuno bezbolno ali ja sam prestrasena pa sad vec godinama zivim sa tim problemom govoreci sebi da bih morala sto prije otici i rijesiti problem zauvijek.Moja tri pitanja su sljedeca: Da li ja smijem ,koliko je opasno za moje zdravlje ,i dalje nastaviti zivjeti sa tom oteklinom kao da je nema ,tj.odlagati posjet lijecniku sto je duze moguce? I drugo me interesira zasto se javilo potpuno oprecno misljenje kod moja dva lijecnika o momentu operiranja te zlijezde? Naime prvi je cekao da zlijezda se upali (kako kaze ,da sazri)a bolilo me je na dodir prstom ,a tek skalpel ,a drugi je rekao da je logicno da treba to srediti dok nije upaljena i ne boli(logicno?).I trece ukratko me zanima kakav je zahvat potpunog odstranjivanja te zlijezde ,jer je moj lijecnik spomenuo to kao moguce rijesenje mog problema? Mnogo Vam hvala i oprostite na poduzem pismu.

Prof. dr. Josip Djelmiš

23.05.2003. 21:36

poštovana Mia,
kod akutne upale - apscesa Bartolinove žlijede liječenja je incizija. Prema vašem opisu sada se vjerojatno radi o cisti Bartolinove žlijezde (posljedica čestih upala) pa se može učiniti ekstirpacija iste. Nakon ekstirpacije trajno ste riješili vaš problem (s jedne strane).