Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


izvijanje prilikom dojenja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijabu

01.03.2009. 12:50

Poštovani,
poslali smo Vam materijal u dva navrata. Nadam se da ste ga dobili. Hvala!

Darko Richter, dr. med.

01.03.2009. 18:45

na "bibice@live.com" nije ništa prispjelo. 100% ništa.

jere022

13.12.2012. 18:20

poštovanje..neznam dali sam na pravom mjestu za postavljanje ovog pitanja i ispričavam se ...imam djevojčicu staru 4 mj.i 13 dana...rodila se s 3300g..danas ima 6060g...ima jedna stvar koja me muči i neznam definirati to..dali je problem ili je dijete jednostavno takvo..naime..ona ima faze kad jede normalno po obroku 150-170ml....to traje nekih desetak dana,tada nastupa razdoblje odbijanja hranje..pojede 50-100ml..također traje oko desetak dana...takva je od rođenja..mene već panika vata i neznam šta uraditi ..pojede mi jedva 500ml kroz cijeli dan a još je tad hranim i noću upravo zbog tog problema..pije ad.mlijeko Novalac..prije je pija Bebimil ali kad su nastupili grčići promjenili smo mliko i prešli na novalac ac...sad smo na običnom novalacu..pnekad mi ima i vodenastiju stolicu zeleniju u tom razdoblju..inaće ona je vesela i jako živo dijete..sve je zanima osim hrane...neznam dali sam dobro opisala situaciju i dala dovoljno informacija ali eto ako imate kakav savijet ili mi vaš odgovor može pružiti bilo kakvu pomoć bila bih vam zahvalana..hvala!!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.12.2012. 22:45

Vratite se na Novalac AC, uvedite BioGaia kapi. Bilo bi dobro napraviti analizu stolice na skriveno krvarenje (može biti znak alergije na kravlje mlijeko koje je osnova za navedena adaptirana mlijeka).

helenica7

01.02.2014. 12:45

Postovanje.Evo moj problem je slicne prirode.Naime moje djete od mjesec dana jede hlapljivo i zagrcne se puno puta tokom hranjenja.Dok smo dojili izlazilo mu je mlijeko na nos.Sad smo presli na izdojeno mlijeko i nadohranu hippom jer mu je malo i problem nam je sto mu mlijeko nakon hranjenja zavrsi u nosu.To vidimo nakon ispumpavanja usisivacem.Problem je sto cijelo vrijeme vec danima grglja u grlu neku slinicu i skoreno mlijeko(bar je to nas zakljucak sto vidimo kad kihne pa izbaci iz nosica ili povrati)a nije prehladjen jer ga je pregledala pedijatrica.To mu zacepljiva nosic pa se stalno budi,cak se zna sa tim u grlu i zagrcat pa hvata zrak..Ali refluks nema jer rjetko kad bljucne iza hranjenja i povrati.Molim vas pomozite jer strahujemo po noci da se nebi od toga ugusio.Imao je i soor pa neznam jeli to ima ikakve veze.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.02.2014. 13:15

Pokušajte s Novalac AR mlijekom, stalno ga držite u položaju s povišenim gornjim dijelom tijela. Ako dobro napreduje za sada nisu potrebne daljnje pretrage.

ivano4

07.03.2024. 10:45

Pozdrav,

također imamo isti problem. Čitajući simptome djeteta marijebu, kao da gledamo isto s našim djetetom.
Imamo curicu staru 2 mjeseca. Unazad dva tjedna je počelo. Izvijala se prilikom dojenja, zabacuje glavu prema petama. Simptomi tihog refluksa. Došlo je do toga da plače na dojci, sada jede izdojeno mlijeko, no nekad 150 ml, nekad 50 ml a nekad uopće ne jede pa je imala do sada tri hranjenja na sondu. Budna je svakih 7-10 min kad je "sita". Kad je želudac prazan spava dva, dva i pol sata.
Ako mogu i ostali korisnici reći kako su riješili taj problem, ili koliko je trajao pa sam od sebe prestao.

Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.03.2024. 11:55

Smetnje koje opisujete mogu imati različite uzroke tako da ne savjetujem pokušavati prema iskustvima drugih. Najsigurnije je držati se savjeta pedijatra koji prati dijete (primarnog pedijatra i gastroenterologa).