Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 932 | Broj poruka: 5405

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na toplotu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rioda

16.06.2011. 21:22

Da li mi mozete reci mozel se ovo izlijeciti,posto sam prije ove alergije trenirao fudbal,a sad ne mogu jer se sav izaspem cim tijelo osjeti malo toplote...ako hocete mogu vam poslati slike da vidite kako to izgleda. hvala!

Darko Richter, dr. med.

16.06.2011. 22:25

Ne trrebaju slike, ali ovo što opisujete, tj. kolinergičku urtikariju, ubrajamo u kroničnu urtikariju. Dakle, trajat će.
Međutim, možete si pomoćit tako da ne idete trenirati barem 2 h nakon obroka, da redovito svaki dan popijete antihistaminik, i da se čuvate hrane s konzervansima i aditivima: od pića, to je apsolutno sve, osim vode iz pipe; od hrane, to je sve konzervirano, u limenkama, teglama i vakuum pakovanjima; suhomesnati proizvodi iz dućana; od lijekvoa to su na prvom mjestu salicilati (Aspirin, Andol i sl.), a tu spada i hrana koja sadrži salicilate (kukuruz, banane, citrusi, i sl.).

dseparov

11.07.2011. 09:50

ovako zanima me može li se izliječiti kolinergička urtikarija meni se crvenilo tj. flekice pojave na čelu i polako se spuštaju prema obrazima ako postane još toplije? reagiram skoro uvijek na toplinu kad je vruće, kad mi se poveća unutarnja temperatura kod vježbanja, hodanja kad je toplo, trčanja itd, baš mi to smeta a voljela bi znati postojili li neka krema ili tablete bilo što što može spriječiti pojavu tih flekica??? hvala unaprijed¨!

Darko Richter, dr. med.

11.07.2011. 15:35

Postoji antihistaminik kao TRAJNA SVAKODNEVNA terapija, postoji izbjegavanje konzervans au hrani i pićima i postojiizbjegavanje zagrijavanja (npr. tjelesni napor) najmanje 2-3 h nakon obroka.